Grease

De musical Grease is een fenomeen. Het is een van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd in ons land een begrip door de film die 45 jaar geleden met veel succes in de bioscopen draaide. Om die verjaardag te vieren is er nu een nieuwe frisse versie van deze musical. Een feest voor jong en oud met een cast van 24 talenten, een live orkest en natuurlijk alle hits.

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

Grease staat garant voor topamusement met lekkere humor en sprankelende dansen. Deze show wil je niet missen en moet je als publiek in het theater live beleven onder het motto: Grease - Let’s go together!

Grease won 2 Musical Awards: Esmée Dekker als Beste Vrouwelijke Bijrol én voor de Beste Choreografie!

team

Tristan van der Lingen als Danny en Danique Graanoogst als Sandy

Verder met William Spaaij, Jonathan Vroege, Esmée Dekker, Marjolein Touw en vele anderen.

in de pers

"Een vrolijke bom die losbarst" - Trouw

"De vetkuiven staan weer fier overeind!" - Het Parool

"Vette dans!" - De Telegraaf

"Grease is één brok energie" - AD

"Je krijgt, zoals het hoort, spektakel om vrolijk van te worden" - Metronieuws

Beroemde garagescene in Grease. In het midden een roze oldtimer met 3 jongens erop, waaronder Danny. Om de auto heen dansen 12 anderen in overalls.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar, naar audio-introductie...
  • blindengeleidehonden zijn welkom
Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Emmen - Atlas Theater (Rabo Zaal)
GEWEEST: vrijdag 26 mei 2023

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen telefonisch worden geboekt via 0591 - 850 856 (ma - za van 12.00 — 17.00 uur). Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'Blind/Slechtziend met blindentolk' bij staat. Wanneer je online reserveert kun je een account aanmaken. Wil je dit niet, klik dan op het kruisje en ga verder in het bestelproces. 

Website van het theater...

Deze voorstelling met live audiodescriptie wordt ook als dagtocht aangeboden door Twin-Travel. Meer informatie hierover vind je op de site van Twin-travel.

Rotterdam - Nieuwe Luxor Theater
GEWEEST: zondag 25 juni 2023

De meet & feel inleiding begint om 12:30 uur. Het theater is open vanaf 12 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen per mail besteld worden via kassa@luxortheater.nl of door te bellen met 010 - 484 33 33 (ma t/m vr van 12:00 tot 17:30 uur) Vermeld duidelijk dat je tickets wilt bestellen met blindentolk.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'Theater met blindentolk' bij staat. Bestel online...

Website van het theater...

Amsterdam - DeLaMar Theater
GEWEEST: zaterdag 2 september 2023

De meet & feel inleiding begint om 13:30 uur en duurt tot ongeveer 14:30 uur.

Boek jouw tickets met audiodescriptie via deze speciale link van het DeLaMar Theater

Er zijn ook enkele plaatsen gereserveerd voor mensen die in verband met hun visuele beperking dichtbij en recht voor het podium wensen te zitten. Deze plaatsen zijn niet te boeken via de website. Voor deze plaatsen kun je telefonisch contact met het theater opnemen via nummer 020 - 220 01 10 (maandag tot en met zondag van 11 tot 20 uur).

Let op: boek geen reguliere tickets bij het theater, want dan ben je niet aangemeld voor de audiodescriptie én mis je belangrijke informatie over de audio-introductie en meet & feel inleiding.

Oss - Theater De Lievekamp
GEWEEST: zondag 10 september 2023

De meet & feel inleiding begint om 13:30 uur en duurt tot ongeveer 14:30 uur.

Heb je een visuele beperking en wil je graag gebruikmaken van de blindentolk? Voor Komt het Zien! zijn plaatsen vooraan gereserveerd. Neem tijdens de voorverkoop even contact op met de Theaterkassa via 0412 648922 of via kaartverkoop@lievekamp.nl

Let op: bestel geen tickets via de website, want dan ben je niet aangemeld voor de audiodescriptie én mis je belangrijke informatie over de meet & feel inleiding.

Website van het theater...

Apeldoorn - Theater Orpheus
GEWEEST: zondag 22 oktober 2023

De meet & feel inleiding begint om 12:30 uur en duurt tot ongeveer 13:30 uur. Het theater is open vanaf 12 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen telefonisch worden geboekt via 055 527 03 00 (ma t/m vr 10:00 - 14:00 uur). Vermeld er duidelijk bij dat je tickets met blindentolk wilt reserveren.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'Ticket inclusief blindentolk' bij staat.

Website van het theater...

Vince Fontaine in een lichtblauw pak met gilet en wit overhemd staat nonchalant met een hand in zijn zak. Danny en Sandy staan naast elkaar en kijken elkaar aan. Danny in leren jack en spijkerbroek. Sandy in rood wit blauwe cheerleadershirt en rokje. In haar handen rode pompoms. Danny zit zingend op de achterklep van een roze oldtimer.

fotograaf: Roy Beusker en Annemieke van der Togt

Introductie Grease

Document: Introductie Grease - Bestandsgrootte: 134 kb