Herrie in de keuken - Jon van Eerd

Deze voorstelling is geannuleerd in verband met de maatregelen tegen het coronavirus.

Theatertip voor iedereen die lekker een avondje onbekommerd wil lachen en ontspannen: Herrie in de Keuken met Jon van Eerd, de koning van de komedie.

Harrie Vermeulen is terug! In de spiksplinternieuwe, absurde komedie Herrie in de Keuken vliegen de petten, snorren en pruiken door het theater. Krankzinnig en dubbelzinnig spelen 6 acteurs meer dan 35 rollen!

Als eigenaar van een noodlijdende snackbar proberen Harrie en zijn compagnon hun armzalige frietjes, ballen gehakt en loempia’s aan de man te brengen. Er is bitter weinig klandizie en het ziet ernaar uit dat ze hun laatste bal hebben gedraaid. Maar de zon begint te schijnen als de valse eigenaresse van de aangrenzende tattoo-shop een oplossing biedt. Met haar ‘ingrediënten’ kan Harrie zijn snacks veel goedkoper aanbieden. Ondanks het feit dat Harrie een vermoeden heeft dat het geen zuivere koffie is, gaat hij met haar in zee. Als de keuringsdienst van waren zich meldt voor een controle, vreest Harrie dat zijn illegale praktijken aan het licht komen. Maar dan doet hij een schrikbarende ontdekking!

Met zijn dolkomische en impulsieve, eigenwijze karakter zet Harrie Vermeulen de ene domme stap na de andere. Iedere keer weer zit hij tot aan de nek in de hilarische problemen die alleen maar groter en gekker worden en iedereen tureluurs maken.

Naast Jon van Eerd zijn Arie Cupé, Joey Schalker, Anne Lamsvelt, Liss Walravens en Brian Verhagen te zien in de leukste komedie van dit theaterseizoen.

in de pers

"De lachwekkende dialogen worden afgewisseld met grappige situaties"

"Wisselingen van pruiken en kostuums zorgen voor veel actie en reactie, wat het tot een hilarisch spel maakt."

"Komedie in optima forma" - Musicalsites.nl ****

"Work-out voor de lachspieren" - Spotlight

"Chemie tussen Jon van Eerd en Arie Cupé is heerlijk om naar te kijken" - Theaterparadijs ****

"Doldwaas universum" en "Grappen en grollen" - Telegraaf ***

"Een comedy of errors" en "indrukwekkend decor" - AD ****

Jon van Eerd zit als Harrie in een groen tuktuk autootje met daarop reclame van Harries Frietstreet

toegankelijkheid

  • live audiobeschrijving door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling, met beschrijving van onder andere decor en kostuums + meet & feel
  • audio-introductie beschikbaar via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn welkom

waar en wanneer

Oosterhout - Theater de Bussel
GEWEEST: woensdag 12 februari 2020 (inleiding om 19:15 uur)

Reserveren kan alleen telefonisch bij de kassa van het theater 0162 428600 of aan de balie. Samen met de kassamedewerker kunt u dan de meest geschikte plek in de zaal uitzoeken. Het theater heeft voor Komt het Zien! gasten nog speciaal plaatsen op de eerste rijen beschikbaar.

Let op: bestel geen reguliere tickets via internet! Er is dan geen koptelefoon voor u gereserveerd en u mist de informatie over de audio-introductie en inleiding met meet & feel.

Website van het theater...

twee snackbarmedewerkers kijken zeer bedenkelijk naar een vrolijke inspecteur van de keuringsdienst Jon van Eerd als snackbareigenaar Harrie kijkt naar een collega wiens gezicht zo vol met mayonaise is besmeurd dat het eraf druipt twee mannen, waaronder Jon van Eerd, in gekke felgekleurde vrouwenkleding met geruite schortjurk, gebreide muts en lange vlechten schreeuwen tegen een beduusde snackbarmedewerker

mede mogelijk gemaakt door Bartiméus Fonds

introductie Herrie in de Keuken

Document: Introductie Herrie in de keuken - Bestandsgrootte: 132 kb
Jon van Eerd staat als Harrie in zijn snackbar
fotograaf: Roy Beusker