Het Nationale Lied - Wunderbaum

muziektheatericoon audiodescriptie

In het Duits bekt het lekker: Das Nationale Lied. Maar ook in de Italiaanse titel La Canzone Nationale hoor je de gezelligheid al doorbreken. Het moet gezegd: het Rotterdamse muziektheatergezelschap Wunderbaum blikt voldaan terug op haar recente sing-alongs in Jena en Milaan, waar het uitzinnig publiek wist te verenigen. Met zang van eigen bodem. Nu is Nederland Oh Nederland aan de beurt, om uit volle borst smartlappen, volksliederen en nationale klassiekers te zingen. Welkomstzin van Wunderbaum: “Wij zijn één. Wij zijn u. En u zingt mee. Want iedereen kan zingen. Tenzij u onze muziek niet kent natuurlijk.” In Het Nationale Lied onderzoekt Wunderbaum waarom mensen zich steeds meer tot muziek van eigen bodem aangetrokken voelen. Is het muziek die ons verbindt en terugbrengt naar waar we vandaan komen? Laten we inhaken, nu alles uit elkaar dreigt te vallen. Met medewerking van lokale koren en zangers.

Een voorstelling van Theaterfestival Boulevard.

credits

Muziek: Florentijn Boddendijk en Remco de Jong
Met: Matijs Jansen, Alberto Malanchino, Marleen Scholten en lokale koren en zangers

zangeres in rode lange avondjapon wordt lachend het toneel opgeduwd terwijl het koor klappend toekijkt

toegankelijkheid

  • live audiobeschrijving door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling, met beschrijving van decor en kostuums
  • audio-introductie van te voren beschikbaar op deze site
  • blindengeleidehonden zijn welkom

waar en wanneer

Den Bosch - Theater aan de Parade (Grote Zaal)
zondag 11 augustus 2019 om 20:30 uur

Ticketprijs: € 20

Bestel tickets via de  website van Theaterfestival Boulevard... En meldt u per mail aan via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl Dan informeert het festival u over de audio introductie en zorgen wij voor voldoende koptelefoons.

Informatie over toegankelijkheid van Theaterfestival Boulevard: klik hier...

Maak er een geweldige festivaldag van. Bezoek 's middags gratis de voorstelling One Of These Days op het festivalplein. Oók met live audiodescriptie. Eet daarna lekker op het festivalplein en kom 's avonds naar 'Het nationale lied' van Wunderbaum.

groot koor met zwaaiende armen boven het hoofd
fotograaf: Luca Chiaudano