Het Oog van de Storm

Het Oog van de Storm is een toneelstuk van het Parijse wonderkind Florian Zeller, één van de meest gespeelde en bejubelde toneelauteurs van dit moment.

In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward, zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

Het Oog van de Storm werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.

in de pers

Een intense voorstelling die je raakt ★★★★★ - Theaterparadijs

Anne Wil Blankers is superieur in de moederrol, als zij opkomt krijg je behalve een masterclass teksttoneel ook zicht op een echt karakter ★★★ - de Volkskrant

Prachtig is het liefdevolle samenspel tussen toneelcoryfeeën Hans Croiset en Anne Wil Blankers ★★★ - NRC

Een prachtige toneelavond die door het raadselachtige maar heldere script blijft intrigeren tot het einde ★★★★ - Scenes

André en Madeleine zitten naast elkaar, terwijl zij aardappels schilt

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio- en tekstintroductie beschikbaar via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Zowel het theater en de productie als Komt het Zien! werken uiteraard veilig en volgens corona protocollen. Dit betekent onder andere dat de 'meet & feel' inleiding mogelijk wordt aangepast en dat we adviseren een eigen (de oren niet afsluitende) koptelefoon of oortjes te gebruiken.

waar en wanneer

Utrecht - Stadsschouwburg Utrecht
GEWEEST: donderdag 18 november 2021

Neem voor tickets telefonisch contact op met de kassa van Stadsschouwburg Utrecht en vermeld dat je tickets met blindentolk wilt reserveren. Er zijn voor Komt het Zien! plaatsen vooraan gereserveerd. Bel 030 2302023. De kassa is dagelijks van 10 tot 19 uur bereikbaar.

Of bestel tickets via de website en meld je daarna telefonisch aan, zodat er een koptelefoon wordt gereserveerd en je de extra informatie over de audio-introductie en inleiding ontvangt. Aanmelden is noodzakelijk!

Website van het theater...

Wil je de inleiding bijwonen? Dan raden we aan uiterlijk om 18:15 uur aanwezig te zijn. De inleiding start om 18:30 uur in de theaterzaal en duurt tot ongeveer 19:00 uur. Tijdens de inleiding laten de spelers hun stemmen horen en kunnen we op het toneel het decor van dichtbij bekijken. Onder voorbehoud van nieuwe corona maatregelen!

Voor deze voorstelling is een coronatoegangsbewijs nodig. En sinds de laatste corona persconferentie zijn de buffetten van de Stadsschouwburg vanaf 20:00 uur gesloten. Lees meer over de maatregelen in de Stadsschouwburg...

Roosendaal - Theater De Kring
woensdag 16 februari 2022 om 20:00 uur

Neem voor tickets telefonisch of per mail contact op met de kassa van De Kring en vermeld dat je tickets met blindentolk wilt reserveren. Er zijn voor Komt het Zien! plaatsen vooraan gereserveerd. Bel 0165 555 555 of mail kassa@dekringroosendaal.nl. De kassa is telefonisch bereikbaar dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Of bestel tickets via de website en meld je daarna telefonisch aan, zodat er een koptelefoon wordt gereserveerd en je de extra informatie over de audio-introductie en inleiding ontvangt. Aanmelden is noodzakelijk!

Voor deze voorstelling is een coronatoegangsbewijs nodig.

Website van het theater...

Zittend in een leren fauteuil omarmt André zijn echtgenote Madeleine die op zijn schoot zit André, grijs haar en bovenop kaal, kijkt verward angstig in de verte. Op de achtergrond kijken zijn volwassen dochters naar hem. Dochter Elise kijkt haar vader André indringend aan, terwijl haar handen zijn hoofd omsluiten.

introductie Het Oog van de Storm

Document: introductie Het Oog van de Storm - Bestandsgrootte: 130 kb
Zittend aan de keukentafel: de vrouw, moeder Madeleine, dochter Anne en dochter Elise.
fotograaf: Bram Willems