Come from Away

musicalicoon audiodescriptie

De musical Come from Away vertelt een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over saamhorigheid in onzekere tijden. Toen op 11 september 2001 het Amerikaanse luchtruim werd gesloten na de aanslagen in New York, moesten 38 vliegtuigen noodgedwongen landen in het kleine Canadese stadje Gander. De plaatselijke bevolking sloeg meteen de handen ineen om de ruim 7.000 gestrande reizigers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen. De moeilijke omstandigheden bleken hier het beste in de mensen naar boven te halen.

Na het succes in Amerika en Engeland laat een nieuw geproduceerde versie van Come from away nu ook in Nederland zien hoe angst en wantrouwen plaats kunnen maken voor hoop, ontroering, humor en liefde.

Musical Awards
Come from Away is maar liefst 12 keer genomineerd voor een Musical Award. Willemijn Verkaik, Rosalie de Jong en Marleen van der Loo zijn genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol in kleine musical. Daarnaast is deze prachtige voorstelling ook genomineerd voor o.a. de beste muziek, de beste regie en de beste kleine musical.

cast

Met Willemijn Verkaik, Ad Knippels, Rosalie de Jong, Wim van den Driessche, Marleen van der Loo e.v.a.

Regie: Antoine Uitdehaag

Tekst en muziek: Irene Sankoff en David Hein

Twaalf mensen in gewone kleding zitten op houten blokken achter elkaar. Ze leunen naar één kant alsof ze in een vliegtuig zitten en door de raampjes naar beneden kijken.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn welkom

De inleiding begint om 12:30 uur en vindt plaats in de theaterzaal en op het podium. De inleiding duurt tot ongeveer 13:30 uur. Enkele acteurs zijn aanwezig bij de inleiding, zodat je kunt kennismaken met hun stemmen. De muzikanten laten enkele bijzondere muziekinstrumenten horen en je kunt op het toneel het decor van dichtbij bekijken en voelen.

waar en wanneer

Amsterdam - DeLaMar Theater (Wim Sonneveld zaal)
GEWEEST: zondag 10 april 2022

Boek tickets via de speciale Komt het Zien! link van het theater. Boek tickets....

Of neem telefonisch contact op met het DeLaMar Theater via 0900 - 10 10 202 (lokaal tarief). Dan kan het theater je de beste plek in de zaal adviseren en de gewenste stoel(en) voor je boeken. Er zijn vooraan plaatsen voor Komt het Zien! gereserveerd. Zit je liever ergens anders? Kies gerust samen met het theater een ander plek, want via de koptelefoon kun je de blindentolk overal horen.

Let op: boek geen reguliere tickets, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd en mis je de extra informatie over de audio-introductie en inleiding.

Willemijn Verkaik in Come from away
foto's: Roy Beusker en Annemieke van der Togt