LOO, als paleismuren van zich laten horen

muziektheatericoon audiodescriptiehigh tea

Wie kent haar niet: Loo, het bijna 400 jaar oude paleis van de Oranjes in hartje Apeldoorn. Maar hoe goed ken je deze diva met royale trekken echt?

LOO is een wervelende muziektheatervoorstelling waarin Marketingmanager Klamer en zijn assistente Alicia op zoek gaan naar de ziel van Loo. Ze hebben grootse plannen met het paleis nu zij volledig vernieuwd, heringericht en verbouwd is. Maar Loo, gespeeld door sopraan Laetitia Gerards, is een eigenzinnige dame, die zich niet zomaar voor ieders karretje laat spannen. Althans dat denkt ze, maar dan kent ze Klamer nog niet …..

Zodra Loo een paleisdeur opent, maken Klamer en Alicia een theatrale duikvlucht in haar verleden, dat ook haar eigen hart niet ongemoeid laat. Heimwee naar vervlogen tijden, toen majesteiten haar bewoonden, musici in haar concertzaal optraden en ze haar kroonluchters liet stralen tijdens weldadige diners, maakt Loo openhartiger en loslippiger dan je van een koninklijk paleis zou verwachten. Blijft ze overeind?

LOO is een even komisch als dynamisch muziektheater, waarin je een theatrale rondleiding krijgt achter de schermen van Loo. De setting waarin dit alles gebeurt is anders dan anders. De Rabobankzaal van Orpheus is voor deze speciale gelegenheid omgebouwd tot audiëntiezaal. Terwijl het publiek op de klanken van componisten als Lully, Mozart en Offenbach een High Tea wordt geserveerd, ontspint zich een spannend spel tussen schijn en werkelijkheid. Daar stoffen Loo, Klamer en Alicia samen met een achtkoppig muzikaal ensemble de Nederlandse geschiedenis af. Bijna vergeten stadhouders, koningen en koninginnen geven acte de présence en er worden bruggen geslagen naar het nu. Heeft de 400 jaar oude dame Loo anno 2021 nog een toekomst?

cast

hoofdrollen: Laetitia Gerards, Jeroen van Venrooij, Annemarije Zoer

muzikanten:
fluit - Federico Altare
trompet - Rianne Schoemaker
saxofoon - Jenita Veurink
altviool - Michiel Wittink
gitaar - Lionel Lutgen
contrabas - Camiel Jansen
piano - Michel Xie
percussie - Pieter Mark Kamminga

Loo wordt belaagd door mensen in grijze jassen met fakkels. Overal dwarrelt stof.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar vanaf maandag 4 juli
  • blindengeleidehonden zijn welkom

De meet & feel inleiding start om 13:30 uur en duurt tot ongeveer 14:30 uur. Het eerste deel van de inleiding is de foyer, het tweede deel is in de theaterzaal. Je kunt onder andere kostuums van dichtbij bekijken en voelen en je maakt kennis met de hoofdrolspelers en hun stemmen.

LOO speelt in de Rabobankzaal. Theater Orpheus heeft drie ingangen. Voor de Rabobankzaal gebruik je Entree Zuid. Entree Zuid bevindt zich aan de kant van Amphion / Maduralaan.

waar en wanneer

Apeldoorn - Theater Orpheus (Rabobankzaal)
GEWEEST: woensdag 6 juli 2022

Het ticket is inclusief een High Tea!

De meet & feel inleiding start om 13:30 uur.

Wil je gebruik maken van de live audiodescriptie, neem voor tickets telefonisch contact op met de Theaterkassa: 055 527 03 00 of mail naar kassa@orpheus.nl

Of bestel tickets via de website van het theater. Belangrijk: stuur daarna een mail naar kassa@orpheus.nl met de ticketgegevens en meld je aan voor de audiodescriptie! Dan kunnen wij een koptelefoon voor je reserveren én ontvang je van tevoren informatie over de meet & feel inleiding.

Website van het theater...