Oscar | Scapino Ballet

circusdansicoon audiodescriptie

Choreograaf Ed Wubbe: "Dans gaat verder waar circus ophoudt en circus gaat verder waar dans ophoudt. Die twee disciplines sluiten mooi bij elkaar aan en zo worden de dansers en circusartiesten één groep."

In 2022 bestaat Koninklijk Theater Carré 135 jaar. Om dit te vieren maakte Scapino Ballet Rotterdam op uitnodiging van Carré de voorstelling OSCAR. Met dans, theater, circus én live muziek van Blaudzun brengt de voorstelling een hommage aan Oscar Carré, de grondlegger van het majestueuze theater aan de Amstel.

OSCAR wordt gespeeld in de piste-opstelling van Carré. In deze piste vierde Oscar Carré triomfen met zijn circus- en paardenshows. OSCAR is een voorstelling in de geest van Carré waar van oudsher alle theatergenres te zien zijn. Met het voltallig dansers ensemble van Scapino, acht circusartiesten, Blaudzun en zijn zeskoppige band smelten in Oscar vele disciplines samen.

Over de muziek
Het gekozen repertoire gaat dwars door het Blaudzun oeuvre heen. Een deel van de bestaande nummers werd opnieuw gearrangeerd en Blaudzun componeerde ook speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek. ‘Dit gaf de mogelijkheid om het avontuur op te zoeken. Popliedjes kenmerken zich door bepaalde wetmatigheden. Ook zijn ze eigenlijk te kort voor een avondvullende voorstelling als deze. In combinatie met dans, theater en circusartiesten is de voorstelling zo een collage geworden van sferen waarmee we Oscar Carré én het theater zelf op een voetstuk zetten.’

cast

choreografie: Ed Wubbe

muziek: Blaudzun (leadzang, gitaar), Jakob Sigmond (gitaar, lapsteel, achtergrondzang), Tom Swart (piano, accordeon), Simon Levi (drums, percussie), Danny van Tiggele (bas, gitaar), Tamara van Esch (synth, toetsen, achtergrondzang, percussie)

dans: Scapino ensemble

circus: Arvi Yrjölä (acrodancer), Natalia Koskela (partneracrobaat), Lucas Chacón (partneracrobaat), Joe Baker (rope), Malte Gerhardt (globe / handstand acrobaat), Benedikt Löffler (globe acrobaat), Luise Hoffmann (trapeze), Fidel Rott (object manipulatie)

in de pers

"Volop beweging, gevoel en uitmuntende performances." ★★★★★ – Scènes Magazine

"Een perfecte harmonie." ★★★★★ – Theaterparadijs

"Muzikale ode aan Oscar Carré is een afscheid met een knal." ★★★★ – Trouw

"Uitschieters zijn de duetten en de vele acrobatiek, die de zaal telkens enthousiast laten joelen." ★★★ – NRC

"Een spetterend spektakel, een genot om naar te kijken." – Theaterkrant

"We zijn er nog helemaal stil van." – Circusweb

12 in sjiek zwart geklede dansers met op de achtergrond de band Blaudzun op een verhoging

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • uitgebreide inleiding voor de voorstelling, waar je veel kostuums en attributen kunt voelen (start om 13:30 uur)
  • audio-introductie beschikbaar, we adviseren deze thuis al te lezen of beluisteren - naar de introductie
  • podcasts van Scapino ballet - naar de podcasts of Spotify
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Amsterdam - Koninklijk Theater Carré
GEWEEST: zaterdag 24 september 2022

De inleiding begint om 13:30 uur en duurt tot ongeveer 14:30 uur. We adviseren om de tekst- of audio-introductie thuis te lezen of beluisteren, want deze wordt bij deze voorstelling niet herhaald tijdens de inleiding in het theater.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan de kaarten niet online, maar neem contact op met het theater via 020-5249453, bereikbaar op werkdagen van 14:00 tot 16:00 uur. Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de blindentolk. Samen met de kassamedewerker van het theater kun je jouw favoriete plek uitkiezen. De blindentolk is op alle rangen en plaatsen via de koptelefoon te horen.

Let op: koop geen reguliere tickets via de website, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd én mis je belangrijke informatie over de audio introductie en inleiding.

Website van het theater...

Lopende groep dansers met lange zwarte jassen en hoge hoeden. Door de lichtstralen in de verte staat de band Blaudzun. Zes dansers staan in een kluwen bij elkaar. Zij zijn in het zwart gekleed met kant en glimmers.