The Prom

musicalicoon audiodescriptie

Het ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want… het is tijd voor een feestje!

Vier uitgedoofde Broadway-sterren proberen alles om weer te gaan stralen en krijgen lucht van een provinciaal relletje. Emma wil maar één ding: met haar vriendin en liefde Alyssa naar de Prom, het feestelijke eindejaarsbal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De ouderraad blaast het hele feest af. De ijdele artiesten grijpen hun kans om zelf weer in de spotlights te komen en trekken ten strijde. Maar wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mondt uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn!

De Broadway-musical ontving zes Tony-nominaties en won de Drama Desk Award voor beste musical. In de succesvolle Netflix Original Film werden de hoofdrollen gespeeld door Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman.

cast

Met een sterrencast: Pia Douwes, Dennis Willekens, Joke de Kruijf, Barry Beijer, Wieneke Remmers, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Melise de Winter, Sjoerd Oomen e.v.a.

in de pers

The Prom is een voltreffer. *****AD

Douwes toont wederom haar klasse. ****Volkskrant

Een heerlijk regenboogfeestje. **** Telegraaf

20 spelers in showposes op het toneel. Op de achtergrond een decor met brede strepen in regenboogkleuren.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar, naar de introductie
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Schiedam - Theater aan de Schie
GEWEEST: donderdag 3 november 2022

De meet & feel inleiding begint om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 19:50 uur. Het theater is open vanaf 18:30 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen alleen telefonisch/per mail worden geboekt via kassa@theateraandeschie.nl of telefoonnummer 010 2 467 467. Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'met blindentolk' bij staat.

Website van het theater...

Een jonge vrouw in een mooie jurk met tule rok kijkt dromerig voor zich uit. De man naast haar in kleurrijke trui kijken haar aan en kijkt iets wat bedenkelijk.  Een grote groep mensen kijken nieuwsgierig, maar ook verschrikt op meerdere mobiele telefoons. Tussen de mensen staan ook twee personen van de pers met beide een microfoon in hun hand.  Een man en een vrouw op een bankje. De man doet met zijn handen een dj na die een plaat laat bewegen op een platenspeler. De vrouw kijkt bedenkelijk.

20 spelers in showposes op het toneel. Op de achtergrond een decor met brede strepen in regenboogkleuren.
fotograaf: Roy Beusker