Witch Hunt | Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni

toneeldansicoon audiodescriptie

Let op: de voorstelling in Den Haag is verplaatst van zaterdag 21 mei naar vrijdag 20 mei. Kaartkopers ontvangen hierover bericht van het theater.

De jonge archeologe Esther keert terug in haar geboortedorp om onderzoek te doen naar een mysterieus graf. Er zijn botten gevonden van vijf vrouwen die duiden op een veel groter verhaal. Wat volgt is een beeldende, magische en intuïtieve zoektocht naar de kracht en kennis van een groep vrouwen van vroeger en naar de vraag waarom die kennis en kracht verloren zijn gegaan. Zo ontspint zich een verhaal waarin we zien dat de band tussen vrouwen en de kennis die ze bij zich dragen sterker kan zijn dan de dood.

Witch Hunt is een grote, muzikale en beeldende voorstelling van de talentvolle regisseur Eline Arbo. Zij is winnaar regieprijs 2020 en een van de vaste makers van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni.

credits

Regie en bewerking: Eline Arbo
Tekst: Hannah van Wieringen
Choreografie: Camilo Chapela
Compositie: Thijs van Vuure

Met: Sarah Janneh, Joost Bolt, Bram van der Heijden, Angela Herenda, Rosa van Leeuwen, Bien de Moor, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Rosie Reith en Jesula Toussaint Visser.

Muziek: Nina de Jong en Rosa Ronsdorf

in de pers en reacties

“Briljante vormgeving, supermuziek en uitgekiende choreografie” – Dagblad van het Noorden

"De aankleding van het stuk: de lichteffecten, de dans en de muziek zijn waanzinnig” - Scènes

“Sarah Janneh geeft haar personage behalve een nuchtere onbeholpenheid, ook een prachtige kwetsbaarheid mee... heel mooi” - Theaterkrant

Reacties van bezoekers:

“Zo genoten gisteravond, wat een prachtige voorstelling. Dank dank dank dat ik hier naar toe mocht.”

“Krachtig, poëtisch. Prachtig decor, dans en muziek"

“Prachtige voorstelling. Een belevenis en voelbaar, zichtbaar, hoorbaar hoe de krachten spelen.”

“De live muziek, het decor en de toffe choreografie droegen zó goed bij aan de sfeer. Melancholisch, zwaar, maar toch ook met humor (bijvoorbeeld de drie jongedames, geweldig!) Vond het erg indrukwekkend gedaan, een voorstelling die ik zeker niet zal vergeten!"

Blauwgrijze lucht, zanderige grond met in de lucht vlechtwerken als grillig gevormde boomtakken. 5 dansers in zwarte rokken en met witte kapjes dansen, heel grote stappen makend met hun benen.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • uitgebreide inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Den Haag - Koninklijke Schouwburg
GEWEEST: vrijdag 20 mei 2022

Let op: de voorstelling is verplaatst en speelt nu op vrijdag 20 mei! Had je al tickets voor zaterdag 21 mei, dan neemt het theater contact met je op.

De meet & feel inleiding start om 19:00 uur.

Tickets met audiodescriptie reserveer je telefonisch via 088 3565356 of stuur een e-mail naar kassa@hnt.nl. Het theater heeft plaatsen in de zaal gereserveerd waar je de voorstelling het beste kunt beleven.

Meer info over de voorstelling vind je hier...

Oranjebruine lucht, vieze grond. Een vrouw ligt op de grond in zwarte jurk en op haar hoofd een wit kapje. Achter haar een vrouw in het zwart met een grote bos haar en in haar armen een baby. Daarnaast een groepje in zwarte rokken en witte kapjes. Een bloedrode lucht, linksboven wat grillige takken. In het midden een groepje mensen in zwarte rokken en met witte kapjes. Hun armen in elkaar verstrengeld. Rechtsvoor een vrouw in zwarte kleding en een grote bos zwart haar. Wen groepje mannen en vrouwen, met ontbloot bovenlijf, de vrouwen met een klein zwart bovenstukje, zwarte rokken en op hun hoofd een wit kapje. In de lucht hangen vlechtwerken als grillig gevormde boomtakken.

Grauwgrijze foto van een groepje mannen en vrouwen in rokken en met witte kapjes op hun hoofd. De grond is vies en in de lucht hangen vlechtwerken als grillig gevormde boomtakken.
fotograaf: Kurt van der Elst