LOO, als paleismuren van zich laten horen

muziektheatericoon audiodescriptiehigh tea

Wie kent haar niet: Loo, het bijna 400 jaar oude paleis van de Oranjes in hartje Apeldoorn. Maar hoe goed ken je deze diva met royale trekken echt?

LOO is een wervelende muziektheatervoorstelling waarin Marketingmanager Klamer en zijn assistente Alicia op zoek gaan naar de ziel van Loo. Ze hebben grootse plannen met het paleis nu zij volledig vernieuwd, heringericht en verbouwd is. Maar Loo, gespeeld door sopraan Laetitia Gerards, is een eigenzinnige dame, die zich niet zomaar voor ieders karretje laat spannen. Althans dat denkt ze, maar dan kent ze Klamer nog niet …..

Zodra Loo een paleisdeur opent, maken Klamer en Alicia een theatrale duikvlucht in haar verleden, dat ook haar eigen hart niet ongemoeid laat. Heimwee naar vervlogen tijden, toen majesteiten haar bewoonden, musici in haar concertzaal optraden en ze haar kroonluchters liet stralen tijdens weldadige diners, maakt Loo openhartiger en loslippiger dan je van een koninklijk paleis zou verwachten. Blijft ze overeind?

LOO is een even komisch als dynamisch muziektheater, waarin je een theatrale rondleiding krijgt achter de schermen van Loo. De setting waarin dit alles gebeurt is anders dan anders. De Rabobankzaal van Orpheus is voor deze speciale gelegenheid omgebouwd tot audiëntiezaal. Terwijl het publiek op de klanken van componisten als Lully, Mozart en Offenbach een High Tea wordt geserveerd, ontspint zich een spannend spel tussen schijn en werkelijkheid. Daar stoffen Loo, Klamer en Alicia samen met een achtkoppig muzikaal ensemble de Nederlandse geschiedenis af. Bijna vergeten stadhouders, koningen en koninginnen geven acte de présence en er worden bruggen geslagen naar het nu. Heeft de 400 jaar oude dame Loo anno 2021 nog een toekomst?

Loo, als paleismuren van zich laten horen

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom
Het tijdstip van de inleiding wordt later bekend gemaakt.

waar en wanneer

Apeldoorn - Theater Orpheus (Rabobankzaal)
woensdag 6 juli 2022 om 14:30 uur

Het ticket is inclusief een High Tea!

Wil je gebruik maken van de live audiodescriptie, neem voor tickets telefonisch contact op met de Theaterkassa: 055 527 03 00 of mail naar kassa@orpheus.nl

Of bestel tickets via de website van het theater. Belangrijk: stuur daarna een mail naar kassa@orpheus.nl met de ticketgegevens en meld je aan voor de audiodescriptie! Dan kunnen wij een koptelefoon voor je reserveren én ontvang je van tevoren informatie over de meet & feel inleiding.

Website van het theater...