8: METAMORPHOSIS | Nicole Beutler Projects

8: METAMORPHOSIS is een unieke combinatie van dans, zang, lichtkunst en theatertechniek. Je ziet de zaal zoals je die nog nooit eerder zag. Een mannelijke cast van dansers, zangers én de virtuoze jazzdrummer Frank Rosaly nemen je mee in een ritueel voor verandering.

8: METAMORPHOSIS kreeg vijf sterren in de Volkskrant en is wegens succes terug in de theaters. Bezoekers noemden het een adembenemende ervaring die diepe indruk maakt.

Acht mannen staan strak in het pak. Net als elke andere dag lopen ze in de pas, volgen ze hun routine en doen ze precies wat er van hen verwacht wordt. Ze zijn gevangen in het ijzige ritme van Henry Purcells The Cold Song (“let me freeze again”) maar de hete adem van verandering hijgt in hun nek. Net als in de tekeningen van MC Escher zien we transformatie stap voor stap gebeuren.

Tegen de achtergrond van de mondiale klimaatverandering is 8: METAMORPHOSIS een uitnodiging om bestaande structuren opnieuw te bekijken. Is er een andere manier van ‘manzijn’ mogelijk? Luidt dit tijdperk het einde van het patriarichaat in? Gaan we richting een wereld met de mens aan de zijlijn? Regisseur en choreograaf Nicole Beutler laat langzaam maar zeker alle bekende patronen ‘smelten’ totdat er ruimte ontstaat voor nieuwe zienswijzen.

Nicole Beutler maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, (muziek)theater en beeldende kunst. Al twintig jaar een unieke stem in het Nederlandse danslandschap. Beutlers voorstellingen gaan over actuele thema’s die iedereen aangaan, zoals klimaatverandering. Met indrukwekkende beelden, meeslepende muziek en een heldere en minimalistische choreografie, weet Beutler tot de kern van de menselijke ervaring door te dringen en haar publiek diep te raken.

in de pers

"8: Metamorphosis is een imponerende dansopera over de patriarchale structuur die van geen wijken wil weten."
- ★★★★★ Volkskrant

"Een hallucinerende en compromisloze voorstelling waarin dans en opera een beeldrijke eenheid vormen." - Jury nominatie Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie 2020

Groepje van zeven mannen, gekleed in grijze pantalons, colbert, overhemd en stropdas. Ieder danst op zijn eigen manier.

toegankelijkheid en veiligheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • uitgebreide 'Meet & Hear' inleiding voor de voorstelling (met de stemmen van de zangers) - de inleiding begint om 19:00 uur en duurt tot ca 19:45 uur
  • audio-introductie beschikbaar...
  • deze voorstelling is in Den Haag onderdeel van HNTonbeperkt

Let op:

  • De voorstelling heeft veel lichtprikkels. Neem contact op met het theater voor meer informatie en als je wilt overleggen.
  • Het is bij deze voorstelling zeer af te raden om blindengeleidehonden mee de tribune op te nemen. Neem contact op met het theater voor meer informatie.

Het theater, de productie en Komt het Zien! werken uiteraard veilig en volgens corona protocollen. Dit betekent onder andere dat de 'meet & feel' inleiding een 'meet & hear' is en dat we adviseren een eigen koptelefoon of oortjes te gebruiken.

waar en wanneer

Den Haag - Koninklijke Schouwburg
GEWEEST: woensdag 10 november 2021

Reserveer jouw plaatsen met audiodescriptie telefonisch via 088 3565356 of stuur een e-mail naar kassa@hnt.nl.

Meer info op de website van het theater...

Voor deze voorstelling is een coronatoegangsbewijs nodig. Lees verder op de website van het theater...

8: Metamorphosis 8: Metamorphosis

Acht zingende mannen, gekleed in grijze colberts, overhemd en stropdas.
fotograaf: Anja Beutler