Passiespelen

toneelmuziektheateropenluchticoon audiodescriptieintroductie hier beschikbaar...

In 2020 moesten de Passiespelen worden geannuleerd. Maar nu gaat het door! Op 4 juli en 8 augustus met live audiodescriptie! Er is géén toegangstest of vaccinatiebewijs nodig. Lees verderop op deze pagina over de genomen coronamaatregelen.

De Tegelse Passiespelen zijn al 83 jaar lang een begrip. Honderdduizenden mensen hebben minstens één keer in hun leven een bezoek aan Tegelen gebracht om deze unieke theatergebeurtenis bij te wonen. De Passiespelen worden één keer in de vijf jaar opgevoerd. Dit is de 21e editie en die heeft de titel gekregen 'Hem Achterna'. De voorstelling is voor oud en jong, voor religieuze en niet-religieuze bezoekers, voor iedereen.

Openluchttheater De Doolhof in Tegelen is gesitueerd in een voormalige kloostertuin, nabij het centrum van Tegelen. Dit openluchttheater is het prachtige decor van de Passiespelen. De Doolhof wordt geheel in sfeer omgetoverd tot het Bijbelse Jeruzalem ten tijde van Jezus’ lijden en dood.

Het Passiespel verhaalt de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus: van zijn glorieuze intocht in Jeruzalem en het laatste avondmaal tot zijn dood aan het kruis en uiteindelijk zijn verrijzenis. Aan dit aloude verhaal wordt niet getornd. Toch mag het publiek een gloednieuwe theatervoorstelling verwachten, aansluitend op relevante vraagstukken die vandaag de dag leven. Bekende en nieuwe verhalen smelten in ‘Hem Achterna’ samen in een groots spektakelstuk over strijd, onderdrukking en verdriet, maar vooral ook over liefde en vriendschap, vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.

cast

met ruim 300 acteurs, musici, koorleden en figuranten (vanwege de coronamaatregelen spelen de figuranten in wisselende bezetting)

regie: Cees Rullens
tekst: Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege
muziek: Wim Naus

De muziek van de 21e editie van de Passiespelen is voor iedereen beschikbaar via Spotify, Apple Music en YouTube. Kies hier de streamingdienst die je wilt gebruiken...

in de pers

In de Theaterkrant:

"Grootse scènes leveren mooie plaatjes op in Tegelen."

"Hoogtepunt is de chaos en strijd op de markt, die komisch is verbeeld door tapijten, zilveren schalen en andere luxe goederen, die als opgegooide afstudeerhoedjes alle kanten op vliegen. Ze geven de nodige dynamiek aan het stuk in afwisseling met de kalmere scènes, de belangrijke gesprekken van twijfel en vertrouwen tussen Jezus, zijn moeder en Maria Magdalena. Een fantastische prestatie van de vierhonderd vrijwilligers uit Tegelen en omstreken."

discipelen dragen op hun schouders een houten draagbaar met Jezus met doornenkroon

toegankelijkheid en coronamaatregelen

 • live audiodescriptie door twee blindentolken
 • live audio-inleiding voor de voorstelling, met beschrijving van onder andere decor en kostuums
 • audio-introductie en teksten van het programmaboek beschikbaar via deze link...
 • blindengeleidehonden zijn welkom
 • openluchttheater De Doolhof bevindt zich vlakbij het NS-station Tegelen
 • de voorstelling duurt ca 1,5 uur en heeft geen pauze

De Passiespelen en Komt het Zien! werken uiteraard veilig en corona proof. Dit betekent onder andere dat slechts 600 van de 2.300 zitplaatsen gebruikt worden, dat huishoudens in het openluchttheater 1,5 meter uit elkaar zitten, dat de gebruikelijke 'meet & feel' inleiding wordt vervangen door een live audio-inleiding en dat we adviseren om een eigen koptelefoon of oortjes mee te nemen.

Er is geen coronatoegangsbewijs of negatieve test nodig om de Passiespelen te bezoeken. Overal wordt de 1,5 meter regel gehandhaafd (zelfs op het toneel).

Deze coronamaatregelen neemt de Passiespelen...

waar en wanneer

Tegelen - Openluchttheater De Doolhof
GEWEEST: zondag 4 juli 2021

De Passiespelen heeft speciale kortingsprijzen voor Komt het Zien!:

Rang 1: € 36,50 (i.p.v. € 41)
Rang 2: € 33 (i.p.v. € 37)
Kinderen t/m 12 jr. € 20

Tickets zijn vanwege de coronamaatregelen ongeplaceerd (geen genummerde stoelen). Je zitplaats zal ter plekke worden aangewezen door medewerkers van de Passiespelen. Wel kun je kiezen op welke rang en in welk vak je wilt zitten.

Tickets met blindentolk reserveer je door een e-mail te sturen naar kaarten@passiespelen.nl of te bellen met 077 3263102 (Toeristeninformatie Venlo).

Vermeld in de e-mail:

 • voorstellingsdatum 4 juli of 8 augustus om 14:00 uur
 • aantal tickets
 • aantal visueel beperkten in het gezelschap
 • naam
 • telefoonnummer
 • eventuele speciale wensen

Je ontvangt een digitale factuur per e-mail. Na betaling worden de tickets per mail toegestuurd.

Let op: koop geen reguliere tickets via de website, want dan kunnen we je geen koptelefoon garanderen én kan de organisatie je niet informeren over de speciale inleiding!

website van de Passiespelen...

zittend op zijn knieën breekt Jezus een groot rond brood met doornenkroon en rode omslagdoek schreeuwt Jezus het uit van de pijn gehuld in lendendoek met doornenkroon sleept Jezus een houten balk door mul zand

mede mogelijk gemaakt met steun van Stichting Licht & Liefde en Provincie Limburg

De muziek van de 21e editie van de Passiespelen is voor iedereen beschikbaar via Spotify, Apple Music en YouTube. Kies hier de streamingdienst die je wilt gebruiken...

Passiespelen programmaboek teksten

Document: Passiespelen programmaboek teksten - Bestandsgrootte: 307 kb

introductie Passiespelen

Document: introductie Passiespelen - Bestandsgrootte: 134 kb
groots buitendecor van de Passiespelen
foto's: Zebra Fotostudio’s Venlo l Peter de Ronde