Passiespelen

toneelmuziektheateropenluchticoon audiodescriptie

De in 2020 geplande voorstellingen zijn ivm het coronavirus verzet naar 2021.

Nieuwe data: zondag 4 juli 2021 en zondag 15 augustus 2021.

De Tegelse Passiespelen zijn al 83 jaar lang een begrip. Honderdduizenden mensen hebben minstens één keer in hun leven een bezoek aan Tegelen gebracht om deze unieke theatergebeurtenis bij te wonen. De Passiespelen worden één keer in de vijf jaar opgevoerd. In 2020 is de 21e editie en die heeft de titel gekregen 'Hem Achterna'. De voorstelling is voor oud en jong, voor religieuze en niet-religieuze bezoekers, voor iedereen.

Openluchttheater De Doolhof in Tegelen – met ongeveer 2300 overdekte en comfortabele zitplaatsen – is gesitueerd in een voormalige kloostertuin, nabij het centrum van Tegelen. Dit openluchttheater is het prachtige decor van de Passiespelen. De Doolhof wordt geheel in sfeer omgetoverd tot het Bijbelse Jeruzalem ten tijde van Jezus’ lijden en dood.

Het Passiespel verhaalt de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus: van zijn glorieuze intocht in Jeruzalem en het laatste avondmaal tot zijn dood aan het kruis en uiteindelijk zijn verrijzenis. Aan dit aloude verhaal wordt niet getornd. Toch mag het publiek een gloednieuwe theatervoorstelling verwachten, aansluitend op relevante vraagstukken die vandaag de dag leven. Bekende en nieuwe verhalen smelten in ‘Hem Achterna’ samen in een groots spektakelstuk over strijd, onderdrukking en verdriet, maar vooral ook over liefde en vriendschap, vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.

cast

met ruim 300 acteurs, musici, koorleden en figuranten

regie: Cees Rullens
tekst: Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege
muziek: Wim Naus

luid schreeuwende Jezus met een houten kruis op zijn schouders wordt in een steeg aangevallen door het volk en soldaten

toegankelijkheid

  • live audiobeschrijving door twee blindentolken
  • inleiding voor de voorstelling, met beschrijving van onder andere decor en kostuums (tijdstip wordt later bekend gemaakt)
  • audio-introductie beschikbaar vanaf ongeveer één week voor de voorstelling via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn welkom
  • openluchttheater De Doolhof bevindt zich direct achter het NS-station Tegelen
  • de voorstelling duurt ongeveer 3 uur, inclusief een pauze van 30 minuten

waar en wanneer

Tegelen - Openluchttheater De Doolhof
zondag 15 augustus 2021 om 14:30 uur

Heeft u kaarten voor een van de voorstellingen in 2020? Deze worden omgezet in vouchers. Hiermee kunt u nieuwe kaarten reserveren voor 2021. De organisatie van de Passiespelen zal alle kopers van kaarten informeren over de verdere afwikkeling.

---

Rang 1: € 41
Rang 2: € 37
Rang 3: € 32
Kinderen t/m 12 jr. € 20

Bent u blind of slechtziend? Dan krijgt u een korting van € 4,50 op de 1e rang, € 4 op de 2e rang en € 3,50 op de 3e rang.

Tickets met blindentolk reserveert u door een e-mail te sturen naar kaarten@passiespelen.nl of te bellen met 077 3263102 (VVV Venlo).

Geef aan hoeveel tickets u wilt te reserveren en voor welke rang. Vermeld erbij hoeveel visueel beperkten er zijn. Zijn er speciale wensen met betrekking tot de toe te wijzen plaatsen, vermeld dat dan ook.
Vergeet niet uw naam en telefoonnummer erbij te zetten. Zo nodig wordt u gebeld voor overleg.
U ontvangt een digitale factuur per e-mail. Na betaling worden de tickets per mail toegestuurd.

Let op: koop geen reguliere tickets via de website, want dan kunnen we u geen koptelefoon garanderen én kan de organisatie u niet informeren over de speciale inleiding!

website van de Passiespelen...

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen:

in witte kleding en met lang haar heft Jezus naar boven kijkend zijn armen omhoog, hij staat tussen een groep jongeren Jezus ligt in de armen van een bedroefde vrouw Jezus wordt door soldaten dwars door het volk een trap op gesleurd

mede mogelijk gemaakt met steun van Provincie Limburg

Jezus ligt in de armen van een bedroefde vrouw
foto's: Zebra Fotostudio’s Venlo l Peter de Ronde