Repelsteeltje en de blinde prinses

toneelfamiliemuziektheatericoon audiodescriptievanaf 8 jaar

Het broeit op het paleis tussen de koningin en haar prins-gemaal. Ze ruziën over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die 'goud uit stro' kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.

Er is van alles de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan 'genezen'. Wie houdt zich aan zijn woord? Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Repelsteeltje en de blinde prinses van Theater Rotterdam wordt een voorstelling vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten. Leuk voor iedereen vanaf 8 jaar. Want zeg nou zelf: wie had er niet ooit een mannetje op bezoek willen hebben dat al zijn of haar problemen op kon lossen?

credits

Tekst: Don Duyns
Regie: Pieter Kramer

Met: Wart Kamps/Bart Rijnink, Joke Tjalsma, Kim van Zeben, Patrick Duijtshoff, Judith van den Berg, Bas Hoeflaak en Johanna Hagen

tekening van Repelsteeltje en een prinses met Nederlandse vlag en kroontje voor paleis Soestdijk

toegankelijkheid

  • live audiobeschrijving door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling, met beschrijving van onder andere decor en kostuums + meet & feel
  • audio-introductie beschikbaar vanaf 1 week voor de voorstelling via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn welkom

waar en wanneer

Groningen - Stadsschouwburg
zondag 16 februari 2020 om 14:30 uur

Voor Komt het Zien! zijn plaatsen in de zaal gereserveerd. Let op: deze plaatsen zijn alleen telefonisch te reserveren via 050 3680368. Samen met de kassamedewerker van het theater kunt u dan uw favoriete plek uitzoeken (mits nog beschikbaar). Via de koptelefoon is de blindentolk overal in de zaal te horen. Dus wilt u liever op een goedkopere rang zitten? Geen probleem. Meldt er alleen wel altijd duidelijk bij dat u tickets met blindentolk wilt reserveren.

Bestelt u liever via de website van het theater? Dat kan, maar meldt daarna telefonisch bij de kassa dat u gereserveerd heeft en dat u gebruik wilt maken van de blindentolk. Dan kunnen wij een koptelefoon voor u reserveren én ontvangt u een week voor de voorstelling de link naar de introductie en specifieke informatie over de inleiding.

Website van het theater...

Repelsteeltje met rossig haar in oranje shirt met groene mouwen en een soort superman cape om z'n nek Actrice als scheel kijkende breedlachende prinses Marijke zwaait stijfjes in haar lichtroze meisjesjurk actrice als Koningin Juliana in de jaren zestig met bloemetjesjurk, parelketting, handtasje en vlinderbril Joost de varkenshoeder met woest rood haar en een forse baard, in zijn hand de steel van een schep dikke Karla Kabonkel met zwarte tanden en een truttige witblauwe bloemetjesjurk en eroverheen een lichtbblauwe schortjas Lakei Ronald met gladgekamde haren en supersjiek donkerblauw lakeienpak met witte handschoenen en strik

in Groningen mede mogelijk gemaakt door de Groningse Blindenstichting

guitige man met enorm grote oren
fotograaf: Mark David