Romte

toneelmuziektheatericoon audiodescriptie

Iedereen verlangt naar geborgenheid; naar een eigen plek die je thuis mag noemen. Tegelijkertijd hebben we ook behoefte aan saamhorigheid, aan gemeenschap, aan buren die we groeten. Die twee staan soms op gespannen voet met elkaar. Hoe willen we leven en vooral: samenleven? Daarover gaat de locatievoorstelling Romte van het Friese gezelschap Tryater.

In deze komische en kritische sitcom reis je samen met vier personages door de tijd. Met hen (her)beleef je de woningnood in de jaren ‘50, de uitbundige woonideeën van de jaren ‘70 en de individualisering in de jaren ’90. Om uiteindelijk terecht te komen in het heden, waar een nieuwe wooncrisis zich aandient. Vinden de vier dé woonvorm van morgen?

Het meertalige en muzikale Romte speelt op verschillende locaties in Friesland die een link hebben met het thema wonen. De voorstelling met live audiodescriptie is bij Siderius Heftrucks in Leeuwarden.

makers

tekst: Eelco Venema
concept en regie: Eelco Venema
muziek: Beppe Costa
spel: Beppe Costa, Lourens van den Akker, Marjolein Ley, Pleun de Roode
decor: Afke Manshanden
kostuumontwerp: Afke Manshanden
lichtontwerp: Koos de Vries

Acteur Beppe Costa heeft in zijn hand een klein poppenhuis, met een rokende schoorsteen. In het huisje staat hijzelf als poppetje. Ze kijken elkaar aan.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom
Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met Tryater. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Leeuwarden - Siderius Heftrucks
zaterdag 12 november 2022 om 20:00 uur

Bestel tickets via de website van Tryater. Hiervoor log je eerst in of maak je een nieuw account aan. Kies bij het bestellen de tickets 'Komt het Zien! (blindentolk)'. Dan ben je verzekerd van een koptelefoon voor de audiodescriptie én ontvang je vooraf informatie over de introductie en inleiding.

Of bestel door te bellen met de reserveringslijn via 058 253 95 50 of per mail kaarten@tryater.nl Meld er duidelijk bij dat je tickets wilt reserveren met blindentolk.

Website van Tryater...