The Underground

toneelmuziektheaterdansicoon audiodescriptieintroductie hier beschikbaar

Welkom bij The Underground van NITE, Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en Asko/Schönberg.

Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown? Een pipo in de marge. The Underground is een theatervoorstelling als een concert, een spectaculair, muzikaal circus waar humor en tragedie nooit ver weg zijn. Tijdens deze inspirerende NITE-voorstelling beleef je een rollercoaster van theater, dans en muziek.

Regisseur Guy Weizman maakte van Dostjoveksi’s ‘Aantekening uit het ondergrondse’ een overweldigende theatervoorstelling. Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een fenomenale, actuele tekst, over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Een rol die meesterlijk, en met de nodige humor, wordt vertolkt door Sanne den Hartogh.

Het werk van regisseur Guy Weizman is maximalistisch. Hij vertelt verhalen door muziek, dans, tekst en zelfs de kostuums van internationaal modehuis Maison the Faux zijn een essentieel onderdeel van het karakter van de personages. Je kunt niet alles tegelijk volgen; no worries, dat hoeft ook niet. Stap in, en enjoy the ride.

Nieuws:

  • The Underground is door de jury van het Nederlands Theaterfestival geselecteerd als één van de beste voorstellingen van het Nederlandse theaterseizoen.
  • Voor zijn vertolking van Will in The Underground is acteur Sanne den Hartogh genomineerd voor de Louis d'Or. Dé toneelprijs voor meest indrukwekkende, mannelijke hoofdrol.

spelers en makers

Spel: Sanne den Hartogh, Tatiana Matveeva,  Bram de Laere, Camilo Chapela, e.a.

Muzikanten: Berber Heerema, Dirge Seçil Kuran, Isa Goldschmeding, Joost Geevers, Niels Meliefste, Noa Eyl, Yanna Pelser

Regie: Guy Weizman

Tekst: Rik van den Bos

Choreografie: Roni Haver

Componist: Brendan Faegre

in de pers

“Guy Weizman overtreft zichzelf in het doen samenvloeien van Den Hartoghs ziedende monoloog met de veelzijdige muziek van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag, de exuberante kostuums van Maison the Faux en het ingenieuze decor van Ascon de Nijs.” – Theaterkrant, keuze van de criticus

“Hoofdrolspeler Sanne den Hartogh vertaalt de levendigheid van de geest van zijn personage in een energieke speelstijl vol clownerie.” – Leeuwarder Courant ★★★★

“Acteur Sanne den Hartogh geeft hoofdpersoon Will, die alles en iedereen verafschuwt, prachtig gestalte.” – De Volkskrant

Will zit aan een tafeltje en heft zijn glas. Om hem heen staan de dansers en muzikanten allen gekleed in gestreepte kleding in rood, zwart en wit.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar, naar de online introductie
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Den Haag - Koninklijke Schouwburg
GEWEEST: woensdag 13 maart 2024

De inleiding begint om 18:45 uur. 

Boek tickets via de speciale link van het theater. Boek tickets

Zit je liever ergens anders, geen probleem! Reserveer je tickets telefonisch via 088 3565356 (di t/m vr 14:00 - 18:00 uur). Vermeld er duidelijk bij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk en zoek samen met de kassa medewerker jouw favoriete plaats. De blindentolk is via de koptelefoon op alle plekken en rangen te horen.

Of mail naar service@hnt.nl

Website van het theater

Een danser heeft zijn armen omhoog, terwijl hij lijkt te schreeuwen.  Drie mannen naast elkaar in gestreepte kleding. Ze lijken naar iets in de verte te kijken.  De groep acteurs en dansers in gestreepte kleren houden elkaar vast terwijl ze huilen.

Introductie The Underground

Document: Introductie The Underground - Bestandsgrootte: 131 kb
Will zit verslagen tegen een muurtje aan, met zijn armen en benen wijd.
fotograaf: Sjoerd Knol