The Underground

toneelmuziektheaterdansicoon audiodescriptie

Welkom bij The Underground van NITE, Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en Asko/Schönberg.

Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown? Een pipo in de marge. The Underground is een theatervoorstelling als een concert, een spectaculair, muzikaal circus waar humor en tragedie nooit ver weg zijn. Tijdens deze inspirerende NITE-voorstelling beleef je een rollercoaster van theater, dans en muziek.

Regisseur Guy Weizman maakte van Dostjoveksi’s ‘Aantekening uit het ondergrondse’ een overweldigende theatervoorstelling. Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een fenomenale, actuele tekst, over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Een rol die meesterlijk, en met de nodige humor, wordt vertolkt door Sanne den Hartogh.

Het werk van regisseur Guy Weizman is maximalistisch. Hij vertelt verhalen door muziek, dans, tekst en zelfs de kostuums van internationaal modehuis Maison the Faux zijn een essentieel onderdeel van het karakter van de personages. Je kunt niet alles tegelijk volgen; no worries, dat hoeft ook niet. Stap in, en enjoy the ride.

Nieuws:

  • The Underground is door de jury van het Nederlands Theaterfestival geselecteerd als één van de beste voorstellingen van het Nederlandse theaterseizoen.
  • Voor zijn vertolking van Will in The Underground is acteur Sanne den Hartogh genomineerd voor de Louis d'Or. Dé toneelprijs voor meest indrukwekkende, mannelijke hoofdrol.

spelers en makers

Spel: Bram de Laere, Camilo Chapela, Sanne den Hartogh, Tatiana Matveeva e.a.

Muzikanten: Berber Heerema, Dirge Seçil Kuran, Isa Goldschmeding, Joost Geevers, Niels Meliefste, Noa Eyl, Yanna Pelser

Regie: Guy Weizman

Tekst: Rik van den Bos

Choreografie: Roni Haver

Componist: Brendan Faegre

in de pers

“Guy Weizman overtreft zichzelf in het doen samenvloeien van Den Hartoghs ziedende monoloog met de veelzijdige muziek van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag, de exuberante kostuums van Maison the Faux en het ingenieuze decor van Ascon de Nijs.” – Theaterkrant, keuze van de criticus

“Hoofdrolspeler Sanne den Hartogh vertaalt de levendigheid van de geest van zijn personage in een energieke speelstijl vol clownerie.” – Leeuwarder Courant ★★★★

“Acteur Sanne den Hartogh geeft hoofdpersoon Will, die alles en iedereen verafschuwt, prachtig gestalte.” – De Volkskrant

Een man met een bolhoed en rood met zwart gestreepte jas houd een microfoon voor zijn mond. Er zit slordige rode lippenstift om zijn lippen.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Groningen - Stadsschouwburg
zaterdag 20 april 2024 om 20:15 uur

Aanmelden is nodig. Reserveer daarom de kaarten niet online, maar neem contact op met het theater via 050 368 0 368 (op werkdagen tussen 12:00 en 14:00). Vermeld duidelijk dat je tickets wilt reserveren met blindentolk. Samen met de kassamedewerker kun je jouw favoriete plek uitkiezen. De blindentolk is op alle rangen en plaatsen via de koptelefoon te horen.

Let op: boek geen reguliere tickets via de website, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd en mis je belangrijke extra informatie over de audio-introductie en meet & feel inleiding.

Website van het theater

meer voorstellingen

Komt het Zien! is bij deze voorstellingen van The Underground: