Wildfire - Orkater

muziektheateropenluchticoon audiodescriptieintroductie hier beschikbaar...

Een negenkoppige liveband van getalenteerde Orkatermakers zet het bos in lichterlaaie met een losgeslagen muzikale trip over ons verlangen naar samenzijn en het onvermogen dat te bestendigen.

Wildfire is een muzikaal en visueel zomeravondspektakel voor volwassenen geïnspireerd op Maurice Sendaks iconische prentenboek Where the wild things are. Buiten in het Amsterdamse Bostheater. Laat het maar aan Orkater over om jou een onvergetelijke zomeravond te bezorgen!

Benni voelt zich alleen. Ze mist haar vader en maakt zich zorgen om de wereld. Er is ruzie, de zon zal uit elkaar spatten en ondertussen raast alles en iedereen maar door. Die druk is ondragelijk groot. Ze neemt haar toevlucht tot een wereld waar driften de vrije hand hebben en woede, rouw, hunkering en euforie hun puurste vorm aannemen. Een vrijplaats van de grote gevoelens. Daar waar de wildernis is.

Wildfire belooft anarchistisch totaaltheater met meer muziek dan woorden. Over de angst voor eenzaamheid en de drang naar verbinding. Hoe treden we een onzekere toekomst tegemoet zonder elkaar kwijt te raken?

de makers

concept en regie: Belle van Heerikhuizen

tekst: Nina Polak

compositie: Jimmi Hueting

scenografie: Ruben Wijnstok

kostuum: MAISON the FAUX

dramaturgie: Casper Vandeputte

spel en muziek: ‘Ntianu Stuger, Jonathan Brito, Jip van den Dool, Denzel Goudmijn, Jacob de Groot, Sophie Höppener, Carmen van Mulier, Bart Sietsema en Jasper Stoop.

locatie

Het Amsterdamse Bostheater is een van de grootste theaterpodia van Nederland. Elke zomer wordt er een grote theatervoorstelling van een gerenommeerd Nederlands theatergezelschap gespeeld, buiten in het prachtige decor van het Amsterdamse Bos. Je ziet de zon ondergaan tijdens de voorstelling en de laatste scène wordt steevast onder de sterrenhemel gespeeld.

Zes mensen gekleed in geel met bruine harige pakken. Twee van hen hebben een elektrische gitaar.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online beschikbaar en op de Webbox
  • blindengeleidehonden zijn welkom
  • voor volwassenen

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met Orkater en het Amsterdams Bostheater. Mail naar marketing@komthetzien.nl 

waar en wanneer

Amsterdam - Amsterdams Bostheater
GEWEEST: vrijdag 8 september 2023

De meet & feel inleiding begint al om 18:15 uur! Heb je tickets? Informatie over de inleiding ontvang je per mail van de productie.

Bestel je online, kies dan het tickettype ‘Ticket met blindentolk’. Of reserveer per mail via publiek@bostheater.nl of bel naar: 020 6700250. Vermeld er duidelijk bij dat tickets met blindentolk wilt reserveren.

Website van het theater...

Twee personen staan tegenover elkaar. Degene links heeft een microfoonstandaard schuin naar beneden vast. De persoon rechts heeft een knalgeel harig pak aan en zingt hard in een microfoon Een vrouw zit in het donker op het dak van een uitgebrande auto. Een man in een harig geel pak met blote benen en bijpassende gele sloffen. Hij heeft een microfoon op een standaard aan zijn mond.

Document: - Bestandsgrootte: 12 kb
Zes mensen gekleed in geel met bruine harige pakken. Twee van hen hebben een elektrische gitaar.
Fotograaf: Bart Grietens