Witch Hunt | Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni

toneelicoon audiodescriptie

De jonge archeologe Esther (Sarah Janneh) keert terug naar haar afgelegen geboortedorp in de polder. Veel lijkt daar nog niet veel veranderd: de ruggen van de mannen in het dorpscaf├ę zwijgen nog altijd en de pubers vervelen zich er wezenloos. Aan de randen van het dorp komt Esther in aanraking met de duistere geschiedenis van een heksenjacht. Heden en verleden beginnen door elkaar te lopen als dat donkere verleden tot leven komt.

In een grote, muzikale en beeldende voorstelling onderzoekt de talentvolle regisseur Eline Arbo (winnaar regieprijs 2020 en een van de vaste makers van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni) de invloed van het patriarchaat in heden en verleden en hoe vrouwen van alle tijden zich tegen die invloed teweer proberen te stellen. Door heden en verleden tegelijk op het toneel te zetten, toont de voorstelling hoeveel er in 500 jaar is veranderd, en hoeveel ook niet.

Geïnspireerd door de verhalen over heksenvervolgingen in Europa en door hoe massahysterie vroeger en nu, tot stand komt schrijft Hannah van Wieringen een nieuwe toneeltekst over een groep vrouwen die probeert te ontsnappen aan de druk van hun gesloten gemeenschap - met gruwelijke consequenties. Samen met het NITE-ensemble van acteurs en dansers maakt de talentvolle regisseur Eline Arbo (winnaar regieprijs 2020 en een van de vaste makers van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni) een interdisciplinair werk over heksen van toen en van nu.

Een angstig oog, een opengesperde mond en verwilderde haren, met dwars eroverheen doorzichtige paarsroze bloemen

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • uitgebreide inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar vanaf circa 1 week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

waar en wanneer

Groningen - Stadsschouwburg
zaterdag 28 mei 2022 om 20:15 uur

De verkoop van tickets met audiodescriptie is nog niet gestart.

Let op: bestel nog geen reguliere tickets via de website van het theater! Want dan is er geen koptelefoon gegarandeerd en mis je de extra informatie over de introductie en inleiding.

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen: