Kerst op de Lappenbrink

openluchticoon audiodescriptie

Waan je in de kerstsferen van de 19e eeuw bij "Kerst op de Lappenbrink" in Winterswijk, met blindentolk!

Geniet van straattheater, Christmas Carol singers, midwinterhoorn en oude ambachten. Hoor de knisperende vuurtjes en het draaiorgel. Warm op met glühwein, chocolademelk en ouderwetse lekkernijen.

Het festijn wordt opgedragen aan Jan Willink, de textielfabrikant die leefde van 1831 tot 1896. Willink, die ook wel ‘Spoor-Jan’ werd genoemd, deed veel voor de werkgelegenheid in Winterswijk maar zorgde er ook voor dat in 1878 de eerste trein naar Winterswijk kwam. In diezelfde tijd kwam ook de familie Mondriaan naar Winterswijk en ook daar wordt aandacht aan besteed.

Heb je een visuele beperking? Er is live audiodescriptie! Meld je aan en loop met blindentolk Hilbert door dit kerstfestijn in Dickens sfeer.

Een op bruin papier sfeervol getekende plattegrond van enkele winterse straten. Er staan veel getekende details op zoals besneeuwde kerstbomen, een oude auto, draaiorgel, kind op een sleetje, een stoomtrein, een vrouw met een spinnewiel.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • blindengeleidehonden zijn welkom
  • de blindentolk loopt volgens een tijdschema in groepjes door het festijn

Handig om te weten:

  • verzamelpunt: museum Wereld van Wenters aan de Meddosestraat 40 in Winterswijk
  • de taxihalte van Zoov is op loopafstand van Wereld van Wenters
  • Automaatje haalt je gratis op van het treinstation of bushalte, wel vooraf reserveren via telefoonnummer 0543 200 036
  • ondersteuning op maat is altijd bespreekbaar, geef dit bij opgave op

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan kijken we graag wat er mogelijk is. Bel hiervoor met Yvon van Oogcafé Winterswijk via 06 2311 8010

waar en wanneer

Winterswijk - binnenstad
GEWEEST: zaterdag 17 december 2022

Let op! Het festijn is twee dagen, de blindentolk is alleen op zaterdag 17 december aanwezig.

Meld je aan vóór 15 december, er is een beperkt aantal plekken dus vol =vol. Stuur een mail naar oogcafeinwinterswijk@gmail.com

Vermeld in de mail:
- naam
- contactgegevens mail en telefoon
- aantal deelnemers met een visuele beperking + aantal begeleiders

Of bel met Yvon op 06 2311 8010.

Je wordt ingedeeld in een groepje gekoppeld aan een tijdschema. Na 15 december ontvang je hierover meer informatie. De groepen bestaan uit mensen met een visuele beperking én hun familie of vrienden.

Straatje met oude huizen Een man en een vrouw zitten op een bankje voor een huis. Zij dragen zwarte kleding uit de 19e eeuw en hebben allebei een hoed. Oud bakstenen huisje met puntdak en ramen met groene luiken.

De audiodescriptie wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Oogvereniging, ABHcity, Gemeente Winterswijk, de WUh en Oogcafé Winterswijk.