Rust en Vreugd

toneelcomedyicoon audiodescriptie

Dé opvolger van de succesvolle Hendrik Groen reeks.

Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh.

Emma – een glansrol voor Doris Baaten - besluit vlak na de dood van haar man een tuinhuisje te betrekken bij volkstuinvereniging ‘Rust en Vreugd’. Dat ze geen groene vingers heeft maakt niet uit, want een gezellige bonte groep medebewoners schiet direct te hulp. Helaas geven niet alle bewoners haar een warm welkom. En daarom besluit ze samen met haar nieuwe vrienden vol bravoure in actie te komen!

De schrijver van Hendrik Groen weet wederom op komische wijze onze maatschappij onder een vergrootglas te leggen. Met veel humor en vilein. Rust en Vreugd is een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Naast een topcast bestaande uit Doris Baaten, Joep Onderdelinden, Wil van der Meer, Sanne Fransen, Linda Wagenmakers en Scott Reniers spelen meerdere amateurs van musical- en toneelverenigingen uit de regio mee.

Een groepje poseert voor een sierlijk tuinhek. Ze dragen een hark, een bos wortels, een kratje groenten en een appeltaart.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf ongeveer een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Valkenswaard - Theater De Hofnar
donderdag 11 april 2024 om 20:15 uur

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen worden geboekt bij het theater via 040 207 40 10  (ma, di en do tussen 13.00 – 17.00) of kaartverkoop@hofnar.nl. Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies eerst het aantal entreetickets en vervolgens onder  'Audiodescripie door blindentolk' hoeveel tickets je met blindentolk wilt reserveren. 

Website van het theater

Alain de Cruijff (fotografie) en Retatchi Amsterdam (bewerking)