Avifauna - familie uitje

familieicoon audiodescriptiedierenpark

Het dagprogramma met de routes van de blindentolken is bekend. Naar het programma...

 

Beleef Avifauna met blindentolk!

Vind jij dieren ook zo leuk? Kom dan op zaterdag 22 oktober naar Avifauna in Alphen aan den Rijn! Een leuk dagje uit met de hele familie, georganiseerd door Komt het Zien! en het Bartiméus Fonds.

Wandel door het park en waan je in verschillende werelddelen met de mooiste vogels die daar vandaan komen. Maar er is zoveel meer! De vogels leven samen met onder andere dwergaapjes, halfapen en rode panda's. En er is voor de kinderen een superleuke speeltuin.

Spectaculair is de vogeldemonstratie. Hier vliegen de vogels dichtbij en zie je ze eten en jagen zoals in de natuur. Ara’s cirkelen boven de vijver, grote roofvogels duiken om hun prooi te vangen en Afrikaanse lepelaars gebruiken hun speciale snavel om voedsel te zoeken. Wil je nóg dichterbij? De felgekleurde kleine lori’s kun je zelf nectar voeren, terwijl ze op jouw hand zitten!

Op 22 oktober zorgen vijf blindentolken van Komt het Zien! voor live audiodescriptie. In het park, bij de voederpraatjes en natuurlijk bij de prachtige vogeldemonstratie. De tolken vertellen wat er allemaal is te zien. Je mist niets en beleeft Avifauna écht samen!

Je bent van harte welkom op deze dag als je zelf, je kind of (groot) ouders een visuele beperking heeft. Kom samen en meld je nu aan. Scrol naar beneden, daar vind je alle informatie om je aan te melden.

Een felgekleurde lori dwergpapegaai met blauwe kop, rode borst, groene rug en oranje kromme snavel

toegankelijkheid

Het dagprogramma met de routes van de blindentolken is bekend. Naar het programma...

  • live audiodescriptie door vijf blindentolken in het dierenpark
  • live audiodescriptie bij de vogeldemonstratie om 13:30 uur
  • live audiodescriptie bij de voederpraatjes tussen 11 en 16 uur
  • in het park zijn ook voelmogelijkheden
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom, maar moeten wel aangemeld worden
    Op sommige plekken wandel je tussen loslopende dieren, hier zijn honden niet toegestaan maar is op 22 oktober opvang en begeleiding aanwezig.
  • Avifauna is op 22 oktober open van 9 tot 18 uur

Om zoveel mogelijk mensen die slechtziend of blind zijn van deze dag te kunnen laten genieten, reserveren we alleen voor hen apparatuur voor de live audiodescriptie. Komt het Zien! heeft splitters waarmee het voor familie en begeleiders mogelijk is om met eigen oortjes toch mee te luisteren. Dus neem die vooral mee!

aanmelden

Alphen aan den Rijn - Avifauna
GEWEEST: zaterdag 22 oktober 2022

Let op! het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de familiedag.

Heb je vragen? Stuur een mail naar info@komthetzien.nl of bel 0513 650 681 (Arlette van Komt het Zien!)

Privacy: jouw gegevens worden door Komt het Zien! en het Bartiméus Fonds gebruikt om je te informeren over het familie-uitje in Avifauna. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt en worden niet gedeeld met andere organisaties.

Vier ringstaartmaki's zitten dicht tegen elkaar aan op een tak. De kleine aapjes zijn grijs en hebben een lange zwart wit gestreepte staart. Grote vliegende zalmroze vogel, met een lange puntige snavel en wijd uitgespreide vleugels. Het lijkt alsof hij gaat landen. Luigi, een kleine rode panda

Deze familiedag wordt mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds in samenwerking met Avifauna en Komt het Zien!

groen tekst logo Bartiméus Fonds

Een groep witte pelikanen zwemt met de snavels wijd open, klaar om tijdens het voederpraatje de vis op te vangen.
copyright foto's: Avifauna