De Komedie over een Bankoverval

comedyicoon audiodescriptie

Jon van Eerd regisseert en bewerkt deze unieke komedie rechtstreeks uit het Londense West-End.

Deze komedie in de traditie van Harrie Vermeulen gaat nog een flinke stap verder dan je van hem gewend bent. Een onbetaalbaar kolderiek verhaal vol behendige acrobatische kronkels, optische trucs en fenomenale sketches en manoeuvres. Dit is nooit eerder in de Nederlandse theaters vertoond. Acteurs die ondersteboven hun scène moeten spelen. Draaikolken en filmische achtervolgingen. Klapbedden met een eigen leven. Wij beloven een totaalbeleving waarbij je in ademnood komt van het lachen.

Als een stel boeven uit de gevangenis weet te breken smeden zij een plan om een kostbare diamant te stelen. De diamant bevindt zich in de kluis van een bank die door een stel niet al te snuggere druiloren wordt bestierd. De liefdesrelatie van één van de boeven met de dochter van de bankdirecteur zorgt echter voor gecompliceerde consequenties. Daarnaast zorgt de zoektocht naar de diamant via luchtschachten, touwladders en plattegronden voor een dolkomische theaterbeleving.

cast

Met Buddy Vedder, Suzanna Pleiter, Arie Cupé, Martin van der Starre, Rogier Komproe, Zjon Smaal, Cathalijne de Sonnaville, Joey Schalker en Lars Vaessen. 

Een bewakers slaapt op een stoel, drie mensen hangen aan een touw vlakbij een grote tentoongestelde diamant

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn welkom

In het stuk komen enkele korte knallen voor.

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Utrecht - Stadsschouwburg Utrecht
GEWEEST: woensdag 10 januari 2024

De inleiding begint om 19:00 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen alleen telefonisch worden geboekt via 030 23 02 023  (tussen 10:00 en 17:00). Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'Audiodescriptie voor blinden' bij staat.

Website van het theater

Een vrouw in jaren 60 jurk praat in een openbare telefoon. Ze staat arm in arm met een vrolijk kijkende jongen Een vrouw staat op het toneel, 4 anderen houden dekens en kussens zo vast dat het net lijkt alsof ze in bed ligt. Ze telefoneert met 2 telefoons tegelijk. Een slaapkamer, met een vrouw die met kleren aan op bed ligt. Een man bovenop haar en een man die daarboven hangt en zijn hand omlaag steekt naar de man op het bed.

Alle acteurs dansen precies gelijk
fotograaf: Axel Drenth