Dolfinarium

Blinde en slechtziende mensen konden op 20 oktober 2018 alle shows en presentaties in het Dolfinarium volledig meebeleven, dankzij de live audiobeschrijving van de blindentolken van Komt het Zien! Meer info: www.komthetzien.nl

De dag werd mogelijk gemaakt door Stichting Komt het Zien!, Vereniging Bartiméus Sonneheerdt en het Dolfinarium.

Het filmpje werd gemaakt door Theo van Zuijlen.

Reuzen in Leeuwarden

Op 17, 18 en 19 augustus 2018 waren de enorme Reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden. Komt het Zien! beschreef voor blinden en slechtzienden alledrie de dagen op verschillende locaties wat er gebeurde. Een sterk staaltje mobiel audiobeschrijven, organiseren en improviseren.

Q&A bij ZieZo-online

Op zaterdag 12 juni 2021 was ZieZo-online: de digitale editie van de ZieZo-beurs.

Blindentolk Hilbert Geerling gaf een kijkje-achter-de-schermen bij de blindentolken van Komt het Zien! en beantwoorde alle gestelde vragen.

Kijk en luister de 20 minuten hier terug en kom alles te weten over live audiodescriptie.

Minister van Gehandicaptenzaken

Een festival en theatervoorstellingen toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen? Gewoon DOEN! De Minister van Gehandicaptenzaken kwam op 10 augustus 2019 langs op Theaterfestival Boulevard.

Het filmpje werd opgenomen op het festivalplein en bij de voorstelling van Tall Tales Company. Je hoort een blinde bezoekster, minister Rick Brink, blindentolk Dave, toegankelijkheidsmedewerker Rick Hooijberg en een gebarentolk.

Theaterfestival Boulevard

Impressie van de inleiding door Komt het Zien! bij de voorstelling van Theater Artemis: (....) De voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel. Onderdeel van Theaterfestival Boulevard 2019.

Opgenomen op 8 augustus 2019 in Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch.

filmpje: LEF producties - Rick Hooijberg
audiodescriptie: Angelique van Lieshout

NOS op 3

Door voelen en verslag kunnen ook blinden naar theater. "Normaal gesproken ben ik terughoudend als ik meegevraagd word naar theater, want ik kan het toch niet zien." De 22-jarige Floris Ephraim is slechtziend. Stichting Komt het Zien! heeft een oplossing bedacht voor mensen als Floris, zodat zij ook naar theater kunnen.

NOS op 3 - uitgezonden 20 januari 2018

Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad - uitgezonden 5 januari 2018

EenVandaag

Waarom zou je, als je niets kan zien, toch naar het theater willen? En televisie of een film volgen: hoe gaat dat als je blind bent? Marjolein van den Broek is sinds een paar jaar volledig blind. Toch wil ze zoveel mogelijk meemaken van wat er op TV en in het theater te zien is.

EenVandaag over audiodescriptie bij film/televisie en in het theater, uitgezonden 17 januari 2018

Jeugdjournaal

Deze kinderen zien weinig, maar gaan toch naar het theater.

Hoe is het om naar een theatervoorstelling te gaan als je die niet kunt zien? Destiny, Precious en Nuri hebben daar mee te maken. Destiny is helemaal blind en Precious en Nuri kunnen bijna niets zien.

Jeugdjournaal - uitgezonden 15 januari 2018

DTV

Dtv uit Oss maakte een prachtige reportage van de première van Komt het zien, komt het horen! van Wintercircus Martin Hanson op 22 december 2014 in Theater De Lievekamp in Oss. Dit was de allereerste voorstelling ooit in Nederland met live audiodescriptie door blindentolken.

DTV - uitgezonden 22 december 2014

Hart van Nederland

Hart van Nederland - uitgezonden 22 december 2014

OOG tv

OOG tv maakte een reportage van Komt het zien, komt het horen! in Martiniplaza in Groningen.

OOG tv - uitgezonden 9 januari 2015

RTV Rijnmond

RTV Rijnmond maakte een item over Komt het Zien! bij Wintercircus Arlette Hanson in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel.

RTV Rijnmond - uitgezonden 13 januari 2016

RTV Noord

RTV Noord filmde in Martiniplaza in Groningen.

RTV Noord - uitgezonden 4 januari 2015

Jeugdjournaal

Het jeugdjournaal was bij de voorstelling Griezelig Goed! van het Wintercircus in Hoofddorp.

Jeugdjournaal - uitgezonden 1 januari 2015