De Kersentuin - Toneelgroep Maastricht

toneelicoon audiodescriptie

Een komedie in vier bedrijven.

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.

Actrice Ljoebov keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

Regisseur Michel Sluysmans: "Tsjechov gaf De Kersentuin als ondertitel ‘een komedie in 4 bedrijven’ mee. Die ondertitel hebben we gehandhaafd. Jibbe Willems tekst sprankelt van oneliners en humor. Hij heeft de zwaarte van de thematiek gevat in lichte dialogen waar de grap nooit ver weg is. Om die reden is het niet ondenkbaar dat het publiek tussen alle botsingen van wereldbeelden, rouw en liefdesverdriet door gaat lachen om die acht figuren die wanhopig en met de beste bedoelingen het leven vergeefs proberen te begrijpen."

Passend Lezen
Wil je voor de voorstelling alvast genieten van het verhaal? Of na de voorstelling het boek nogmaals lezen? Dat kan! Het boek 'De Kersentuin' is voor leden beschikbaar bij Passend Lezen! Klik hier om het brailleboek te bestellen en klik hier om het hoorspel te bestellen.

cast

Met: Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa en anderen
Regie: Michel Sluysmans
Tekst: Jibbe Willems naar Anton Tsjechov

in de pers

‘Goede balans tussen humor en tragedie’ – NRC

‘Een lust voor het oog’ - De Limburger

‘Een prachtige eigentijdse versie’ – Cultureel Persbureau

Zes acteurs staan verspreid op het podium. Ze kijken ernstig naar voren. Een van hen zit op zijn knieën, twee andere houden elkaar vast. Om hen heen hangen grote ovalen fotolijsten met een portret van een jong meisje.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling, waarin de acteurs zich voorstellen en je kennismaakt met hun stemmen
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Groningen - Stadsschouwburg
GEWEEST: dinsdag 2 mei 2023

De inleiding begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 19:45 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan de kaarten niet online, maar neem contact op met het theater via 050 3680368 (op werkdagen tussen 12:00 en 14:00). Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk.

Er zijn plaatsen vooraan voor Komt het Zien! gereserveerd. Zit je liever ergens anders? Geen probleem! Zoek samen met de kassamedewerker jouw favoriete plek uit. De blindentolk is via de koptelefoon op alle plaatsen en rangen te horen.

Let op: aanmelden is nodig, dus boek geen reguliere tickets via de website, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd en mis je de extra informatie over de audio-introductie en meet & feel inleiding.

Website van het theater...

Kerkrade - Theater Kerkrade
GEWEEST: zaterdag 13 mei 2023

De inleiding begint om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 19:30 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan de kaarten niet online, maar neem contact op met het theater via 045 571 66 07. Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de blindentolk. Samen met de kassamedewerker van het theater kun je jouw favoriete plek uitkiezen. De blindentolk is op alle rangen en plaatsen via de koptelefoon te horen.

Let op: aanmelden is nodig, dus boek geen reguliere tickets via de website, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd en mis je de extra informatie over de audio-introductie en meet & feel inleiding.

Website van het theater...

Utrecht - Stadsschouwburg Utrecht
GEWEEST: dinsdag 16 mei 2023

De inleiding begint om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 19:30 uur.

Deze voorstelling is volledig uitverkocht, er zijn geen tickets meer beschikbaar.

Website van het theater...

Den Haag - Koninklijke Schouwburg
GEWEEST: donderdag 25 mei 2023

De inleiding start om 18:45 uur en duurt tot ongeveer 19:30 uur. Tijdens de inleiding maken we onder andere kennis met de stemmen van de acteurs.

Boek tickets via de speciale link van het theater. Boek tickets....

Zit je liever ergens anders, geen probleem! Reserveer je tickets telefonisch via 088 3565356 (di t/m vr 14:00 - 18:00 uur). Vermeld er duidelijk bij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk en zoek samen met de kassa medewerker jouw favoriete plaats. De blindentolk is via de koptelefoon op alle plekken en rangen te horen.

Website van het theater...