Strijd om de Kathedraal

toneelfamilieopenluchticoon audiodescriptie

Een bijzonder theaterspektakel op een openlucht locatie waar normaal gesproken koeien grazen. Strijd om de Kathedraal naar het boek van Jacques Vriens.

Met een decor van 27 meter breed en 9 meter hoog, tachtig acteurs en zo’n vijftig mensen achter de schermen is deze voorstelling oprecht groots te noemen. En dat is nog niet alles, want ook doen er 2 paarden mee in de voorstelling, is er speciaal een gracht gegraven en zijn de honderd kostuums zelf gemaakt.

Het spannende historisch verhaal speelt zich af in Trichterbosch. Hier woont Thies, de zoon van de bouwmeester. Hij droomt ervan toneelspeler te worden, maar zijn vader wil dat hij hem opvolgt en de volgende bouwmeester wordt. Op een dag ontmoet hij het blinde meisje Mette. Zij wordt door haar handicap als duivelskind gezien. De ouders van Thies zien de vriendschap tussen de twee helemaal niet zitten en verbieden hem elk contact met Mette. Hij blijft haar stiekem toch ontmoeten en beschrijft haar hoe de bouw van de kerk in z’n werk gaat en hoe alles eruitziet. Wanneer er allemaal ongelukken gebeuren tijdens de bouw van de kathedraal wordt het verzet, die er al was, alleen maar heviger.

Strijd om de Kathedraal geeft een prachtig beeld van het leven in een middeleeuwse stad, de bouw van een kathedraal, het felle verzet daartegen en van de rol die de geestelijkheid speelt. Centraal in dit alles staat de bijzondere vriendschap tussen Thies en Mette.

Tip: Passend Lezen heeft het boek in haar audio en braille collectie. Naar Strijd om de Kathedraal bij Passend Lezen...

in de pers

"De openluchtvoorstelling in De Mortel dompelde het publiek in spel, geur en muziek onder in de middeleeuwse stad Trichterbosch" - Eindhovens Dagblad

"Alleen al die entree… Een pad van houten plankieren leidt door het weiland. Ginder doemen de contouren van een middeleeuwse stadspoort op. Langs het pad worden we verwelkomd dan wel aangespoord koopwaar af te nemen door handelslieden, een broeder, dames van lichte zeden, melaatsen, bedelaars en ook een deftig echtpaar. Een veelbelovend begin van ‘Strijd om de Kathedraal’." - Gemerts Nieuwsblad

Strijd om de kathedraal

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling, start om 18:45 uur
  • audio-introductie beschikbaar via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn welkom

De voorstelling is geschikt vanaf 10 jaar.

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Gemert-Bakel - De Mortel
GEWEEST: zondag 5 juni 2022

De voorstelling op zondag 5 juni van Strijd om de Kathedraal gaat helaas NIET door! De weersverwachtingen zijn zodanig slecht dat de veiligheid van publiek, cast en crew onvoldoende gegarandeerd kan worden.

Als je kaarten hebt besteld ontvang je van de organisatie een e-mail waarin staat dat jij jouw kaarten om kunt laten zetten in een vouchercode waarmee je tickets voor een voorstelling in Venlo kunt kopen. De nieuwe datum voor de audiodescriptie is zondag 19 juni om 20:30 uur, in Venlo.

Er zijn helaas geen voorstellingen meer in Gemert en er zijn ook geen middagvoorstellingen meer. Daarom is het extra spijtig dat de organisatie moet annuleren.

Mocht het onverhoopt niet lukken om naar de avondvoorstelling in Venlo te komen, dan kun je ook je entreebedrag terugvragen. Alle info staat in de mail die je hebt ontvangen van de organisatie.

Venlo - Parc Zaarderheiken
GEWEEST: zondag 19 juni 2022

De meet & feel inleiding start om 18:45 uur. Het terrein gaat open om 18:30 uur

Strijd om de Kathedraal wordt in de openlucht gespeeld in Parc Zaarderheiken, het voormalige Floriadeterrein in Venlo. De tribune is niet overdekt.

Tickets kosten € 27,50. Dit is inclusief 1 consumptiemunt en een programmaboek per boeking.

Had je tickets voor de geannuleerde voorstelling op 5 juni, dan heb je van de organisatie een e-mail ontvangen met uitleg over het omruilen van de tickets.

Had je nog nog geen tickets? Dan is dit de kans om alsnog te genieten van dit openluchtspektakel. Bestel tickets met audiodescriptie via deze speciale ticketlink...

Bestel geen reguliere tickets, want dan mis je extra informatie over de meet & feel inleiding en is er geen koptelefoon gereserveerd.

Website van de voorstelling...

Strijd om de kathedraal
fotocredits: Stichting de Theatermakers