Missie Márquez op weg naar het einde | Komt het Zien! THUIS op de Webbox

thuisicoon audiodescriptie

Theatermaker Karlijn Kistemaker is in de ban van een persoonlijke queeste; een twaalfdelige theatrale vertaling maken van Honderd jaar eenzaamheid, een van de meest gelezen boeken ter wereld. Karlijns oudoom Kees was de eerste Nederlandse vertaler van dit boek en liet Karlijn de royalties na. Om deze erfenis eer aan te doen, gaat Karlijn samen met haar Kompanen op zoek naar de verborgen betekenis van het boek. Een reis door een magisch realistische wereld, die nu al negen jaar duurt. Onderweg blijken de verhaallijnen, personages en mysterieuze gebeurtenissen uit het boek zich op eigenzinnige wijze op te dringen in het persoonlijke leven van Karlijn en haar Kompanen. Als een geschreven spiegel waarin feit en fictie dwars door elkaar heen lopen.

Wanneer Karlijn in dit slotstuk probeert haar missie af te ronden, belandt ze op een confronterende prijsuitreiking. Uit het veld geslagen en opgescheept met een mopperende cheque verliest ze het boek en verdwaalt ze in haar eigen verhaal. Dan ontvangt ze middenin een storm een ansichtkaart, die haar de weg wijst naar de caravan waarin Kees Honderd jaar eenzaamheid vertaalde. Lukt het Karlijn om haar missie te voltooien en zo samen met haar Kompanen het einde te bereiken?

Over Missie Márquez
De eerdere negen delen van Missie Márquez speelden in theaters of als locatievoorstelling, maar Missie Márquez eindigt als theaterfilm. Een long take die in één camerabeweging wordt opgenomen en waarbij alles in één keer perfect moet gaan. Een onmogelijke opdracht, dus echt iets voor Kompagnie Kistemaker.

Je kunt ook van deze theaterfilm genieten als je de voorafgaande delen niet hebt gezien.

cast

Tekst, spel & regie: Karlijn Kistemaker
Spel & muziek: Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener, Imke Smit, en Jasper van der Pijl

in de pers

Door de Theaterkrant bejubeld als 'keuze van de criticus'. Lees hier de hele recensie...

Vingers wijzen naar Karlijn die achter een stapel boeken zit en recht de camera inkijkt

toegankelijkheid

videoregistratie met live opgenomen audiodescriptie door blindentolk Angelique van Lieshout

  • audiodescriptie door blindentolk
  • de video begint met een audio introductie
  • de voorstelling duurt ca 90 minuten

waar en wanneer

Exclusief op de Webbox voor Webbox gebruikers.

Navigeer op jouw Webbox in het hoofdmenu naar Theater en kies daar voor Komt het Zien THUIS

Simon met het Marquez boek in de rijdende leunstoel met Karlijn ernaast en geduwd door Sara Karlijn met haar gastheer en gastvrouw in de griekse bed and breakfast vol met vogelkooien en spreuken Karlijn zit met het boek Marquez in een leunstoel met schemerlamp

Rouwstoet in een industriële hal met tante Connie voorop in de scootmobiel met orchideeën