Scapino Ballet Rotterdam | The Great Bean

thuisdansicoon audiodescriptie

Vaudeville, variété en de magie van het circus: het zijn de inspiratiebronnen voor Ed Wubbes successtuk The Great Bean.

The Great Bean speelt zich af in de ‘roaring twenties’, De opkomst van Hollywood, jazz en dansstijlen als tapdans en charleston vormen het decor voor theatrale dans, circusacrobaten, goochelacts en een mysterieuze clown. The Great Bean laat een opwindende wereld zien, vol glitter en glamour, maar ook met donkere kanten en verborgen tragiek. De muziek draagt in belangrijke mate bij aan de broeierige sfeer, van swingende gipsy jazz, de mystieke Peer Gynt suite tot de ontroerende songs van Billie Holiday.

Met All hands on deck in 2019 was Scapino Ballet Rotterdam het eerste moderne dansgezelschap dat samen met Komt het Zien! een voorstelling met audiodescriptie aanbood. Publieksbegeleider en visueel beperkte Hilda Snippe: “Eerst dacht ik: Scapino? Hoe dan?! Wat moet ik met een dansvoorstelling? Maar bij All hands on deck ben ik helemaal ín de voorstelling geraakt.”

Voor The Great Bean bij Komt het Zien! THUIS sprak blindentolk Dave van der Wal de audiodescriptie in en nam ook een aparte inleiding op. Daarvoor sprak hij uitgebreid met choreograaf Ed Wubbe, woonde hij repetities bij en zag meermaals de voorstelling.

een groep van 8 dansers en danseressen danst licht voorovergebogen met een witte jongleerkegel horizontaal tussen beide handen geklemd

toegankelijkheid

  • videoregistratie met live opgenomen audiodescriptie door blindentolk Dave van der Wal (45 minuten)
  • uitgebreide video inleiding door de blindentolk en twee dansers (40 minuten)
  • Scapino podcast met achtergrondinformatie
  • Spotify playlist met alle muziek uit de voorstelling
  • online en op de Webbox

De voorstelling, inleiding en podcast zijn tot en met 25 juni te beleven op een moment dat het jou het beste uitkomt. Dus koop een ticket en luister wanneer je zelf wilt!

waar en wanneer

Een ticket kost slechts € 4,99 per huishouden. Hiervoor krijg je tot en met 25 juni online toegang tot de voorstelling, de uitgebreide video-inleiding en de podcast. Bij het bestellen van het ticket kun je aangeven of je The Great Bean ook op jouw Webbox wilt beluisteren.

Bestel tickets via de website van het Scapino Ballet...

Liever niet via het formulier bestellen? Dan is het ook mogelijk om dit telefonisch te doen (op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur) via 010 414 24 14. Of per email. Vermeld in de mail: naam, adres, postcode & woonplaats, telefoonnummer (voor vragen) en of je wel of niet gebruik maakt van een Webbox.

danseres temidden van een waaier van witte jongleerknotsen Omgeven door danseressen met verenrokken schiet de illusionist klein vuurwerk in de lucht Vrolijk lachende danseres Ellen tilt de tulen zijkant van haar rok op, waardoor twee zijden rokken eronder zichtbaar worden en haar blote onderbenen. De clownesk geschminkte illusionist kijkt op de achtergrond toe.

Zeven danseressen gekleed in zwarte tops versierd met metalen kettingen
fotocredits: Bas Czerwinski