Schuld of Onschuld: De Strafmoord

thuistoneelicoon audiodescriptie

Speurneuzen en theaterliefhebbers opgelet: er komt een nieuwe Schuld of Onschuld!

Dé theater-thuis-tip voor de kerstvakantie: Schuld of Onschuld, de Strafmoord. Doe mee met deze online theatrale rechtszaak in zeven dagen. Dit jaar nog spannender en mooier! De Strafmoord werd geschreven door Lex Passchier, bekend van tv-series als De 12 van Oldenheim, De 12 van Schouwendam en Oogappels. Passchier is meester in het opbouwen van spannende verhaallijnen en verrassende wendingen.

Vijf dagen lang krijg je online of op jouw Webbox tientallen filmpjes met verklaringen, getuigenissen en pleidooien en inzage in diverse dossiermaterialen. Met audiodescriptie uiteraard. Daarna mag je zelf jouw oordeel vellen: is de verdachte schuldig of onschuldig? Op 2 januari volgt een film met de ware toedracht.

Het verhaal gaat dit jaar over Wim de Ruiter. Hij wordt verdacht van de moord op Siegert van der Zijl die begin dit jaar met een ingeslagen schedel werd aangetroffen in zijn huis. De Ruiter heeft een motief, want het slachtoffer werd eerder vrijgesproken in een zaak die te maken had met zijn dochter Danielle. Heeft Wim de Ruiter vervolgens voor eigen rechter gespeeld? Zelf ontkent hij in alle toonaarden.

cast

Met Jan Kooijman, Louise Korthals, Jules Croiset, Mark Rietman, Waldemar Torenstra, Jeroen Spitzenberger, Isa Hoes, Victor Reinier, Urmi Plein, Willem Voogd, Ilse Warringa, Roos van Erkel, Yara Alink, Kim van der Weij, Najib Amhali en Sanne Wallis de Vries.

hoe werkt het

Bestel een ticket bij Komt het Zien! (meer info onder de foto). Als deelnemer kun je dan vanaf 27 december inloggen op de Schuld of Onschuld website en/of volg je het hele proces op jouw Webbox (als je die thuis hebt). Daar zie en hoor je per procesdag verschillende filmpjes. Ook zijn er bewijsmaterialen, foto's en dossiers. Komt het Zien! zorgt dagelijks voor audio- en tekstintroducties via een aparte link.

Nadat na vijf dagen iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en je de slotpleidooien hebt gehoord, kun je voor jezelf bepalen of de verdachte schuldig of onschuldig is.

Je krijgt een weekend om jouw oordeel te vellen en op maandag 2 januari spreekt de voorzitter het vonnis uit. Heeft de meerderheid van de deelnemers gestemd voor schuld of onschuld?

Na de uitspraak krijg je in een korte video de unieke kans te zien wat er daadwerkelijk gebeurd is. Deze video heeft uiteraard audiodescriptie en is natuurlijk ook volledig te horen op de Webbox.

Beeldtekst: Schuld of Onschuld, de strafmoord. Daaromheen 16 kleine foto

toegankelijkheid

  • per procesdag audio- en tekstintroducties van de procesfilmpjes en bewijsmaterialen
  • audiodescriptie bij het slotfilmpje met de ontknoping
  • heb je een Webbox, dan hoor je alles op jouw Webbox!

waar en wanneer

Komt het Zien! THUIS
GEWEEST: vrijdag 30 december 2022

Deze theatrale rechtszaak start op 27 december. Elke dag komt er nieuwe informatie. De grote ontknoping is op 2 januari. Beleef alles via een speciale link online óf op jouw Webbox (als je een Webbox bezit).

Doe mee en bestel een ticket voor € 19,25 (€ 17,50 + €1,75 administratiekosten). Je hebt maar één ticket nodig per huishouden!

Mail naar info@komthetzien.nl. Vermeld in de mail: naam, e-mailadres en of je Schuld of Onschuld wilt volgen via de website, de Webbox of allebei. Gebruik je jouw Webbox, dan hebben we ook jouw postcode en huisnummer nodig, zodat Solutions Radio Schuld of Onschuld op jouw Webbox kan activeren.

Binnen 1 dag ontvang je een mail van ons, met daarin meer informatie over hoe je kunt betalen.

Bestel je liever telefonisch? Dan kan! Bel naar 0513 650681. Krijg je het antwoordapparaat, laat dan een bericht achter met jouw naam én telefoonnummer. Dan bellen we je terug.

Alleen als je een ticket bestelt via Komt het Zien!, krijg je toegang tot de audio introducties en/of kun je via jouw Webbox luisteren. Bestel dus geen ticket via de Schuld of Onschuld website! Heb je per ongeluk toch een regulier ticket gekocht? Mail naar info@komthetzien.nl en we geven je alsnog toegang tot de extra info.