Spoffin

familiecomedycircusdansopenluchticoon audiodescriptie

Eind augustus geniet je in de Amersfoortse binnenstad van geweldige straattheatervoorstellingen tijdens het festival Spoffin. Op zaterdag 26 augustus zijn er maar liefst 4 verschillende voorstellingen met live audiodescriptie. Vast en zeker zit er ook iets voor jou bij! Kies zelf waar je bij bent, pik tussendoor een terrasje en geniet van de gezellige reuring in Amersfoort.

Let op: alle voorstellingen zijn vrij toegankelijk (je beslist na afloop wat je betaalt), maar in verband met de verzamelpunten en het uitdelen van de apparatuur moet je je voor de blindentolk wel vooraf aanmelden via komthetzien@spoffin.nl 

Programma met blindentolk

13:30 uur ConTakt - Foley

Vijf acrobaten en een muzikant verkennen de hoogte- en dieptepunten van saamhorigheid. 'Foley' zit vol verrassingen, stroomt door verschillende werelden naar thema's als kwetsbaarheid, vertrouwen, luchthartigheid en speelse dwaasheid. Met live muziek!

genre: circustheater
locatie: Sint Jorisplein
duur: 50 minuten
leeftijd: voor iedereen

15:00 uur FreeDOM City

Spectaculaire hiphop dansbattles en performances waarbij passie, plezier en eenheid centraal staan.

genre: hiphop dans
locatie: Sint Jorisplein
duur: 45 minuten
leeftijd: iedereen vanaf 8 jaar

17:00 uur Mr Mustache - Affetto D'Amore

Mr Mustache is een excentrieke man die overal liefde ziet. In stilte vertelt Mr Mustache ons zijn hilarische liefdesverhaal. Ons personage zal erin slagen het meisje te veroveren, maar in de liefde ligt het onverwachte altijd om de hoek. Dit ouderwetse Italiaanse straattheater van hoog niveau is buitengewoon charmant, maar net zo onhandig.

genre: straattheater
locatie: De Hof
duur: 30 minuten
leeftijd: iedereen vanaf 5 jaar

20:00 uur Luigi Ciotta - Abattoir Blues

Wanneer heb je voor het laatst gelachen toen je dieren zag in het slachthuis? In een komische, groteske en dromerige stijl brengt Luigi Ciotta een hot topic van deze tijd onder de aandacht van de kijker: de mishandeling van dieren op fabrieksboerderijen en de ambivalente relatie met vlees. De voorstelling combineert figuurtheater, clownerij, circus, fysiek theater en vooral: magie!

genre: objecttheater
locatie: Lieve Vrouwekerkhof
duur: 60 minuten
leeftijd: vanaf 12 jaar

Een sullig kijkende man met een snorretje en half lang zwart haar heeft een pijl met een rood hartje. Aan de pijl zit een lang touw.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom
  • alle voorstellingen spelen in de openlucht in de openbare ruimte (straattheater)
  • bij de meeste voorstellingen is geen of beperkt zitgelegenheid

waar en wanneer

Amersfoort - binnenstad
GEWEEST: zaterdag 26 augustus 2023

Festival Spoffin is vrij toegankelijk, beslis na afloop wat je betaalt.

Waar vind je de blindentolk? Zoek de Komt het Zien! beachflag! Bij elke voorstelling staat vanaf 30 minuten voor aanvang een Komt het Zien! vlag bij de speellocatie. De vlag is wit met oranjegeel en het Komt het Zien! logo staat erop. Hier krijg je de apparatuur die nodig is om de blindentolk te horen.

Wil je gebruik maken van de blindentolk? Meld je aan via komthetzien@spoffin.nl Dan reserveren we jouw apparatuur (ontvanger en koptelefoon) voor de audiodescriptie én krijg je uiterlijk vrijdag een e-mail met praktische informatie.

Website van Spoffin

  Twee hiphop dansers vliegen acrobatisch door de lucht.