Sprookjeswonderland - beleef de betovering!

familieicoon audiodescriptiepretpark

Vind je kabouters en sprookjes ook zo leuk? Kom dan op 26 oktober naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen! Drie blindentolken van Komt het Zien! zorgen voor audiodescriptie en maken er een onvergetelijke dag van. En je mag zelfs een aantal sprookjespoppen en kabouters tasten! Kom je ook?

Ontdek hoe de kabouters leven en werken en bewonder de sprookjeshuisjes. Wie durft aan het hekje van het snoephuisje te rammelen of de teen van de reus te kietelen? Hans en Grietje, Sneeuwwitje, Doornroosje, Roodkapje, de Zeven Geitjes, Klein Duimpje, Pinokkio, Gulliver. Ze wonen allemaal in het prachtige sprookjesbos.

In het sprookjeskasteel speelt de voorstelling over het verwende prinsesje Violinde, een verrassende parkshow met bewegende poppen. De blindentolken verzorgen een inleiding en natuurlijk live audiobeschrijving.

Ga mee op Hekspeditie, geniet van de vier seizoenen in het Tijdhuis en luister naar het vrolijke deuntje van het Oetang Orkest. Draai in de nostalgische carrousel, zwaai hoog door de lucht in het schommelschip, maak een ritje in de parktrein, wandel door de bloementuin, bezoek de kinderboerderij en vaar in de dobberbootjes. Honger of dorst? Er zijn genoeg eetgelegenheden.

Sprookjeswonderland is een uitje voor families en (groot)ouders met kinderen én voor iedereen die zich laat betoveren door kabouters en sprookjes!

waar zijn de blindentolken

De Hekspeditie en Violinde hebben vaste aanvangstijden. Op andere plekken is een blindentolk gedurende een bepaalde periode aanwezig en start steeds met nieuwe groepjes.

Suyderseemeermin (ca 10 min)
om 10:15 uur + tussen 16:30-17:30

Kabouterdorp (ca 20 min)
tussen 10:30-13:00

Hekspeditie (ca 35 min)
om 10:45 + 11:30 + 15:00 + 15:45

Gulliver's Reizen (ca 15 min)
tussen 10:30-11:45 + tussen 14:30-15:30

Het Tijdhuis (ca 20 min)
tussen 12:15-13:15 + tussen 16:00-17:00

Violinde (ca 40 min)
13:45 uur

Sprookjesbos (ca 20 min)
tussen 14:00-17:00


De voorpret kan beginnen! Passend Lezen zet de leukste sprookjesboeken op een rijtje. Klik voor de leestips...

entreegebouw met sierlijke witte puntgevels, kleine ramen en bloemdecoraties

toegankelijkheid

 • live audiobeschrijving door blindentolken
 • voelplein
 • audio- en tekstintroducties via deze link...
 • blindengeleidehonden zijn van harte welkom
 • het park is rolstoeltoegankelijk
 • gratis parkeren voor de ingang van het park

De blindentolken zijn bij de diverse attracties en sprookjes. Een tijdschema wordt enkele dagen van te voren bekendgemaakt (na aanmelding).

Komt u met de auto? Navigeer naar Kooizandweg 9 in Enkhuizen.

Enkhuizen heeft een NS station. Hiervandaan is het ca 20 minuten wandelen naar het park. Of neem vanaf het station de 'attraktietaxi'. Vooraf bestellen via www.taxi324040.nl 

waar en wanneer

Enkhuizen - Sprookjeswonderland
GEWEEST: zaterdag 26 oktober 2019 (tot 18:00 uur)

Bartiméus Fonds nodigt uit! Daarom is de entreeprijs voor alle Komt het Zien! gasten slechts € 5 per persoon (volwassenen en kinderen). Deze prijs geldt voor blinden, slechtzienden en iedereen die mee komt.

Vooraf aanmelden is verplicht. Stuur een e-mail naar info@komthetzien.nl met de volgende gegevens:

 • naam
 • e-mail
 • telefoonnummer
 • aantal personen met visuele beperking en leeftijd of geboortedatum
 • aantal personen zonder visuele beperking

Om zoveel mogelijk blinden en slechtzienden van deze dag te kunnen laten genieten, reserveren we alleen koptelefoons voor de visueel beperkten in uw gezelschap. Komt het Zien! heeft splitters waarmee het voor familie en begeleiders mogelijk is om met eigen oortjes toch mee te luisteren.

Wat gebeurt er na ontvangst van uw e-mail? Binnen een week ontvangt u per mail een bevestiging van uw aanmelding. Hierin staat hoe u de entreekosten kunt betalen. Daarna ontvangt u enkele dagen voor het uitje een mail met gegevens over het verloop van de dag en een tijdschema.

snoezig puntdakhuisje van Hans en Grietje, gedecoreerd met snoepjes en kleurige taarten de Gelaarsde Kat kabouterhuisje in roodwit gestipte paddestoel heksenpop brouwt drankje in een geheimzinnige grote ketel de Stemmige Standbeelden: vier witte bustes van mannen met hoge hoed kaboutermannetje zit op felrood bankjeKlein Duimpje is in een van de zevenmijlslaarzen van de enorm grote slapende reus gekropen met sprookjesfiguren gedecoreerde oude carrousel poppenshow met prinsesje Violinde en haar prins op het witte paard in het dierenbos

Dit uitje wordt in het kader van de Week van de Toegankelijkheid mogelijk gemaakt door Bartiméus Fonds in samenwerking met Sprookjeswonderland en Komt het Zien!

groen tekstlogo Bartiméus fonds