Assepoester, de musical - Komt het Zien! THUIS

thuismusicalfamilieicoon audiodescriptie

Er was eens een mooi meisje. Ze heette Assepoester. Ze woonde bij haar gemene stiefmoeder die haar al het werk in huis liet doen en nooit eens aardig was.

Op een dag kondigde de Prins aan dat hij een groot bal zou houden op het kasteel. Tijdens het bal zou de prins een vrouw kiezen om mee te trouwen. Alle meisjes in het land waren uitgenodigd, ook Assepoester. Maar, het arme meisje mocht niet naar het bal van haar stiefmoeder en bleef alleen thuis achter. Assepoester zat verdrietig op haar kamer en huilde. Toen haar tranen de grond raakten, verscheen plots een Goede Fee. Ze vroeg wat er met het meisje scheelde. Toen Assepoester had verteld wat er aan de hand was, twijfelde ze geen moment en veranderde de lompen waarin Assepoester liep in een prachtige baljurk en gaf haar een paar echte, glazen muiltjes. Nu kon Assepoester toch naar het bal. Maar, de Fee waarschuwde dat de betovering klokslag twaalf uur zou worden verbroken en alles weer zou worden zoals het was.

Zou het Assepoester lukken om het hart van de Prins te veroveren, vóór de klok twaalf uur zou slaan?

Deze voorstelling was in 2013-2014 te zien in de Nederlandse theaters. En nu voor het eerst met audiodescriptie online en op de Webbox.

cast

Met Sita Vermeulen als Assepoester, Ron Link als Prins Victorian en Esther van Santen, Sandra Dijkstra, Michael van Hoorne, Mark Willekens, Koen Ikink, Liset Vrugteveen en anderen.

Geproduceerd door Van Hoorne Entertainment.

de prins vraagt, zittend op een knie, Assepoesters hand

toegankelijkheid

online videoregistratie met live opgenomen audiodescriptie door blindentolk Angelique van Lieshout

  • audiodescriptie door blindentolk
  • de video begint met een audio introductie van 11 minuten
  • de voorstelling duurt ca 90 minuten

waar en wanneer

Bekijk de video hieronder of

  • Webbox - navigeer in het Webbox menu via nieuwsbrieven naar Komt het Zien! THUIS
  • Vimeo...
In het videovenster vind je links onderin de start/play knop. Navigeer je vanaf dat punt naar rechts dan zie je daar nog meer knoppen. De laatste knop is de fullscreen knop. Hiermee vergroot je het beeld zo groot als je beeldscherm.

Govert en stiefmoeder, allebei met een grote paarse haardos en glimmend sjiek paarse kleding Assepoester in sjieke blauwe avondjapon met lange wijde rok geknield probeert de prins of het fragiele schoentje past aan de enorme voeten van stiefzus Priscilla

Komt het Zien! THUIS is gratis. Een cadeautje van ons en de theatermakers voor jullie!
Wil je Komt het Zien! steunen met een kleine gift via iDeal? Lees hier verder...

Assepoester en de prins kijken elkaar verliefd diep in de ogen
fotograaf: Levin den Boer