Live audiodescriptie

Stichting Komt het Zien! maakt sinds 2014 theatervoorstellingen en live evenementen toegankelijk voor publiek met een visuele beperking.

Centraal staat de live audiodescriptie door blindentolken. Slechtziende en blinde mensen krijgen een draadloze koptelefoon en onze enthousiaste blindentolken Angelique, Hilbert en/of Dave vertellen alles wat er te zien is. Andere toeschouwers merken hier niets van. Geniet, verbaas en lach... wij garanderen dat je helemaal niets zult missen!

Afhankelijk van de soort voorstelling worden nog toegevoegd:
-digitale introductie vooraf met bijvoorbeeld uitleg over het verhaal, de personages, beschrijving van de poster (luister hier naar twee voorbeelden)
-voor de voorstelling een voelplein of 'touch tour' met maquettes van het decor, attributen, kostuums en de acteurs, dansers of artiesten
-'meet en feel' met de spelers

"Geweldig, ik heb eindelijk eens theater kunnen zien"

Onze blindentolken

Angelique van Lieshout, Hilbert Geerling en Dave van der Wal zijn de vaste blindentolken van Komt het Zien! en gespecialiseerd in live audiodescriptie. Zij hebben alledrie een achtergrond in de theaterwereld en podiumervaring. De stem van Angelique kun je bovendien ook horen bij luisterboeken die worden opgenomen bij de CBB.

Voor elke voorstelling of evenement bereiden de blindentolken zich grondig voor. Op basis van het scenario en beelden van de voorstelling stellen zij een script op, zodat live optimaal gebruik kan worden gemaakt van pauzes en stiltes om de visuele aspecten te vertellen.

blindentolken Hilbert en Angelique

"De blindentolken hebben even hun ogen aan mij geleend
en mij laten beleven wat er gebeurde."

Bij elke voorstelling mogelijk

Onze droom is dat alle theatervoorstellingen in Nederland toegankelijk zijn voor publiek met een visuele beperking. Stichting Komt het Zien! heeft alle benodigde apparatuur en expertise voor live audiodescriptie. Tevens adviseren wij over het toevoegen van een introductie, een 'voelplein' / 'touch tour' en meet & feel met de acteurs / artiesten. Zo kunnen wij élke voorstelling toegankelijk maken op alle locaties.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

ontvanger en koptelefoon voor de live audiodescriptie van Komt het Zien!