Live audiodescriptie

Stichting Komt het Zien! maakt sinds 2014 theatervoorstellingen en live evenementen toegankelijk voor publiek met een visuele beperking.

Centraal staat de live audiodescriptie door blindentolken. Mensen die slechtziend of blind zijn, krijgen een draadloze koptelefoon en onze enthousiaste blindentolken vertellen alles wat er te zien is. Andere toeschouwers merken hier niets van. Geniet, verbaas en lach... wij garanderen dat je helemaal niets zult missen!

Afhankelijk van de soort voorstelling worden nog toegevoegd:
-audio inleiding vooraf met bijvoorbeeld uitleg over het verhaal, de personages, beschrijving van de poster
-voor de voorstelling een introductie met beschrijving en tasten van het decor en kennismaking met de acteurs, dansers of artiesten en hun kostuums
-'meet en feel' met de spelers

"Geweldig, ik heb eindelijk eens theater kunnen zien"

Introductie bij musical De Marathon, acteurs zijn in kostuum op het toneel en de slechtziende en blinde mensen zitten op de eerste rij in de theaterzaal.introductie bij de openluchtvoorstelling Chasse Patate van Studio Orka: Angelique staat voor de groep, met het decor op de achtergrond

Onze blindentolken

Angelique van Lieshout, Hilbert Geerling, Dave van der Wal en Trudy Schambergen zijn de blindentolken van Komt het Zien! en gespecialiseerd in live audiodescriptie. Zij hebben allemaal een achtergrond in de theaterwereld en podiumervaring. De stem van Angelique kun je bovendien ook horen bij luisterboeken die worden opgenomen bij de CBB.

Voor elke voorstelling of evenement bereiden de blindentolken zich grondig voor. Op basis van het scenario en beelden van de voorstelling stellen zij een script op, zodat zij elk detail van de voorstelling kennen.

blindentolk Hilbert aan het werk, staand achter microfoonblindentolken Angelique en Trudy zitten bij hun microfoons in de tolkencabine, zij dragen donkerrode blouses met witte opdruk Komt het Zien!

"De blindentolken hebben even hun ogen aan mij geleend
en mij laten beleven wat er gebeurde."

Bij elke voorstelling mogelijk

Onze droom is dat alle theatervoorstellingen in Nederland toegankelijk zijn voor publiek met een visuele beperking. Stichting Komt het Zien! heeft alle benodigde apparatuur en expertise voor live audiodescriptie. Tevens adviseren wij over het toevoegen van een inleiding, introductie, voelplein en meet & feel met de acteurs / artiesten. Zo kunnen wij élke voorstelling toegankelijk maken op alle locaties.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

ontvanger en koptelefoon voor de live audiodescriptie van Komt het Zien!blindentolk Dave aan het werk. Hij zit achter een microfoon en heeft zijn papieren script in zijn hand.