Live audiodescriptie

Stichting Komt het Zien! maakt sinds 2014 theatervoorstellingen en evenementen met live audiodescriptie en introducties toegankelijk voor publiek met een visuele beperking.

Onze blindentolken vertellen alles wat er te zien is. Mensen die slechtziend of blind zijn krijgen een draadloze koptelefoon en horen de beschrijving. Andere toeschouwers merken hier niets van. Geniet, verbaas en lach... wij garanderen dat je helemaal niets zult missen!

Hier kan aan worden toegevoegd:
- audio inleiding met uitleg over het verhaal, de personages en het decor
- voor de voorstelling een introductie met beschrijving en tasten van het decor en kennismaking met de acteurs, dansers of artiesten en hun kostuums
- 'meet en feel' met de spelers

Introductie bij musical De Marathon, acteurs zijn in kostuum op het toneel en de slechtziende en blinde mensen zitten op de eerste rij in de theaterzaal.

"Geweldig, ik heb eindelijk eens theater kunnen zien"

Onze blindentolken

Angelique van Lieshout, Hilbert Geerling, Dave van der Wal en Trudy Schambergen zijn de blindentolken van Komt het Zien! en gespecialiseerd in live audiodescriptie. Zij hebben allemaal een achtergrond in de theaterwereld en podiumervaring. De stem van Angelique kun je bovendien ook horen bij luisterboeken die worden opgenomen bij de CBB.

Voor elke voorstelling of evenement bereiden de blindentolken zich grondig voor. Op basis van het scenario en beelden van de voorstelling stellen zij een script op, zodat live optimaal gebruik kan worden gemaakt van pauzes en stiltes om de visuele aspecten te vertellen.

blindentolk Hilbert
 
blindentolken Angelique en Trudy zitten bij hun microfoons in de tolkencabine, zij dragen donkerrode blouses met witte opdruk Komt het Zien!
 
blindentolk Dave aan het werk. Hij zit achter een microfoon en heeft zijn papieren script in zijn hand.

"De blindentolken hebben even hun ogen aan mij geleend en mij laten beleven wat er gebeurde."

Foto's van voelplein en introductie

bezoekster voelt aan de nepsnor van een acteur introductie bij de openluchtvoorstelling Chasse Patate van Studio Orka: Angelique staat voor de groep, met het decor op de achtergrond een oudere man tast een maquette van het decor

handen tasten een dik wit touw bij de meet & feel voelt een jongetje vol verbazing hoe dik de buik van de acteur is een meisje bekijkt met tast de ongelooflijke spierballen van een Chinese acrobaat

Bij elke voorstelling mogelijk

Onze droom is dat alle theatervoorstellingen in Nederland toegankelijk zijn voor publiek met een visuele beperking. Stichting Komt het Zien! heeft alle benodigde apparatuur en expertise voor live audiodescriptie. Tevens adviseren wij over het toevoegen van een inleiding, introductie, voelplein en meet & feel met de acteurs / artiesten. Zo kunnen wij élke voorstelling toegankelijk maken op alle locaties.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

grote metalen hoepel waarmee een acrobaat rondtolt